Mezőkövesd Zsóry FC

2020.08.21. 09:30

Nulla után háromra vágynak

Az első fordulóban kikapott, a másodikban azonban mindenképpen nyerni akar a Mezőkövesd.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság keretében pénteken 16.30-kor hazai környezetben küzd a bajnoki pontokért a Mezőkövesd Zsóry FC csapata. A sárga-kékek múlt vasárnapi bemutatkozása nem sikerült, a gárda úgy kapott ki 2–1-re a DVTK vendégeként, hogy az első húsz percben kétszer is a kapujába került a labda. Később a levegőben lógott a diósgyőriek újabb találata, majd két kimaradt ziccer után szépítettek a dél-borsodiak, és végül közel álltak a pontszerzéshez.

Kettőzött erővel

A kövesdiek péntek délután a Zalaegerszegi TE FC ellen akarják kiköszörülni a csorbát.

– A győzelem reményében utaztunk Diósgyőrbe, és a mérkőzésen támadólag léptünk fel – tekintett vissza a piros-fehérek elleni nyitányukra Tóth László, az MZSFC szakmai igazgatója, majd így folytatta: – Sajnos egy ártalmatlannak tűnő szituáció után 11-esből nagyon korán vezetést szerzett az ellenfelünk, sőt nem sokkal később újra eredményes volt a DVTK. Ezután azonban mindent megtettünk a győzelem megszerzéséért, sok helyzetet dolgoztunk ki, és a játék képe alapján legalább döntetlent érdemeltünk volna. A vereség miatt kettőzött erővel készültünk a Zalaegerszeg elleni fellépésünkre. Pénteken délután eredményes játékot várok a csapattól, ugyanis a három pont begyűjtése számunkra kétszeresen is fontos. Egyrészt nem akarunk már a bajnokság elején jelentős hátrányba kerülni, másrészt szeretnénk a szurkolóinkat győzelemmel megörvendeztetni. Azzal nem árulok el titkot, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ugyanis a tizenkét csapatos bajnokságban gyakorlatilag mindegyik találkozó háromesélyes – attól függetlenül, hogy melyik alakulat a hazai és melyik a vendég. Ennek szellemében akár a Ferencváros, akár a Mol Fehérvár ellen is nyílhat esély a győzelemre vagy a pontszerzésre. Ezt a soron következő ellenfelünk éppen azzal bizonyította, hogy az első fordulóban gólgazdag meccsen 3–3-as döntetlent ért el a fehérváriakkal szemben.

Kapott gól nélkül

A találkozó pikantériájához hozzájárul két játékos esete: a védőként és védekező középpályásként egyaránt bevethető Katanec legutóbb a zalaiaknál szerepelt kölcsönben, majd visszatért a kövesdiekhez; a napokban pedig az Újpesttől a dunántúliakhoz került az a Koszta, aki első fürdővárosi évében góljaival tett az élvonalbeli gárda bennmaradása érdekében.

– Nem készültünk különösebben Kosztából – jegyezte meg Eperjesi Gábor, a kövesdiek jobb oldali védője. – Feltérképeztük őket, jó erőkből állnak, ezért minden pillanatban oda kell figyelnünk rájuk. Mi kellően erősek vagyunk, és meg akarjuk mutatni, hogy a legutóbbi negyedik helyünk nem a véletlen műve volt. A legfontosabb szempont, hogy a meccs elején ne kapjunk gólt, és szeretnénk kapott találat nélkül lehozni a kilencven percet. A másodlagos pedig megítélésem szerint az, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Diósgyőri összecsapásunkban több volt, mint amit kihoztunk belőle, ugyanis egy kivételével nem tudtunk élni a gólszerzési lehetőségeinkkel, viszont hiszem, hogy most megfordul nálunk a széljárás.

A hazaiak közül Farkas D.-t izomhúzódása miatt nem veheti figyelembe Kuttor Attila vezetőedző, míg a térdsérüléséből felépült Pillárt óvatosságból még pihentetni.

Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Eperjesi, Guzmics, Nesterov, Lakvekheliani – Cseri, Karnitski, Berecz, Besirovic – Serderov, Nagy D.

Labdarúgó NB I., 2. forduló

Péntek, 16.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC, 19.00: MTK Budapest – Budapest Honvéd.

Szombat, 21.00: Mol Fehérvár FC – Paksi FC.

Vasárnap, 17.45: Újpest FC – Budafoki MTK.

A felcsútiak pozitív koronavírus-tesztje miatt a Kisvárda Master Good–Puskás AFC-találkozót szeptember 5-én 17.00-ra halasztották, a Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK-meccset a fővárosi csapat jövő heti BL-selejtezője miatt későbbre, egyelőre ismeretlen időpontra tolták.

(A borítóképen: Szappanos kapusnak és a kövesdi védőknek akadt munkájuk legutóbb Diósgyőrben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!