Kajak-kenu

2020.08.25. 11:00

Nem történt meglepetés

Nem született meglepetés a hétfői nyitónap két olimpiai döntőjében a Szolnokon zajló kajak-kenu országos bajnokságon.

Kolodzey Tamás

Szeged, 2019. augusztus 23. Kammerer Zoltán és Gál Péter a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének elõfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 23-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A bajnokság a korábbi tesztviadalok után az idei első hivatalos megméretése a sportág képviselőinek. A kenu kettesek ezerméteres számát az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó, a férfi kajakosok hasonló versenyét pedig a Kammerer Zoltán, Varga Ádám kettős nyerte. A háromszoros ötkarikás bajnok, 42 esztendős Kammerer ismét bizonyította, hogy elnyűhetetlen, 20 éves versenyzőtársával remek győzelmet aratott.

– Nem tudtam, hol tartunk most a mezőnyben, mert az elmúlt két hónapban csak egyszer, a KSI vízitelepén tudtunk Ádámmal együtt evezni az Újpesti-öbölben – mondta Kammerer. – Ha jövőre kvótát akarunk szerezni vagy ki akarunk jutni az olimpiára, akkor lehet, hogy több közös edzésre lesz szükségünk. Egyébként elégedett vagyok a mai pályánkkal.

Idén a szeptemberi, szegedi világkupa lesz az egyetlen nemzetközi verseny gyorsasági kajak-kenuban, erre az eseményre a tavalyi, ugyancsak szegedi világbajnokság, a 2020-as edzésversenyek és a magyar bajnokságon elért eredmények alapján hirdet csapatot Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A világkupán minden számban két egység állhat rajthoz nemzetenként.


A dobogósok

Nők, K-2 1000 m: 1. Csipes, Medveczky Erika (Budapesti Honvéd SE) 3:37.721, 2. Bodonyi Dóra, Csikós Zsóka (Szolnoki Kajak-Kenu Klub) 3:45.401, 3. Potoniec Zsófia, Posta Réka (MTK, Miskolc Sport Club) 3:46.371.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!