DVTK női

2020.08.15. 14:30

Mi más a cél, mint a döntő

Vasárnap délelőtti, hazai találkozóval kezdi el az új évadot a DVTK női csapata.

Molnár István

Budapest 20200528 Labdarúgás 2020 NBI NB1 nõk nõi Simple Nõi Liga MTK Hungária Diósgyõr DVTK Fotó Török Attila Nemzeti Sport Schildkraut Fruzsina

Forrás: NEMZETI SPORT ARCHÍVUMA

Fotó: Török Attila

A 2017-es, nyári, NB II.-ből való feljutás óta három szezont húzott le az élvonalban a DVTK női labdarúgócsapata. Az együttes 2018-ban és 2019-ben is bronzérmes lett, majd a legutóbbi sorozat úgy fejeződött be számukra a koronavírus miatt, hogy az MTK-val gyakorlatilag a döntőbe kerülésért játszottak május 28-án, de alulmaradtak (1–5). Ekkor a táblázat harmadik helyén posztoltak a hölgyek, s ezen helyezésért a szövetség júniusban el is küldte számukra

a bronzérmeket.

Görög vonal

Az élvonal 2020/2021-es nyitányán, az 1. fordulóban vasárnap 11 órától DVTK–MTK Hungária FC-mérkőzést rendeznek Diósgyőrben.

– Már nem foglalkozunk azzal, hogy mi történt a múltban, arra koncentrálunk, hogy az új bajnokságban jobb helyezést érjünk el, mint az előzőekben – jegyezte meg Fórizs Sándor vezetőedző. – Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy ez a szezon talán még nehezebb lesz, mint a korábbiak, mert két legnagyobb riválisunk,

a Ferencváros és az MTK is jól erősített. Azonban hiszünk magunkban, a tudásunkban, az elvégzett munkában, s egyértelműen az a célunk, hogy jussunk be a döntőbe.

A kerete nemcsak az említett fővárosi kluboknak változott meg az utóbbi hetekben, hónapokban, hanem a diósgyőrieknek is. Többek között görög játékosok érkeztek az Andrássy útra.

– Vannak különböző kapcsolataink, egy görög vonal is, egy olyan személy, aki jól ismeri az ottani női labdarúgást, magát a piacot. Figyelmünkbe ajánl játékosokat, jobbára válogatottakat, aztán eldöntjük, hogy leigazoljuk-e, vagy sem. Sophia Koggoulit már két éve kinéztem a magyar–görög találkozón, ám akkor még elment a Veronából a Fiorentinába, most pedig a Tavagnaccótól érkezett hozzánk – sorolta Fórizs Sándor.

A keretnek megfelelőt

A szakvezető immáron az ötödik szezonját kezdi el a DVTK női csapatának irányítójaként.

– Ez pusztán annyit jelent, hogy a klub már tulajdonképpen az otthonom, de mindig vannak új impulzusok, új játékosok – mondta Fórizs Sándor. – Meg kell találni mindenkivel a közös hangot, felmérni, hogy kinek mi az erőssége, és kitalálni úgy a taktikát, hogy az a keretnek megfelelő legyen. Igyekeztünk olyan játékosokat Diósgyőrbe hozni, akiket vélhetően szeretni fog a közönség, és akik a régiekkel együtt mindent el fognak követni azért a pályán, hogy sikeresek legyünk, hogy mindig, még az utolsó pillanatokban is küzdjünk a győzelemért.

A nemrégiben megtartott HLSZ-szavazáson a nőknél a „legjobb kapus” címet a DVTK hálóőre, Schildkraut Fruzsina érdemelte ki.

– Büszkék vagyunk rá, hogy elérte ezt az első helyet, ami azért különösen értékes, mert a játékosok szavaztak. Remélem, hogy sikerül felkeltenie Markó Edina szövetségi kapitány figyelmét is, s esetleg meghívja a következő összetartásra – reménykedett Fórizs Sándor.

Férfiak ellen is

A diósgyőri hölgyek július 6-án kezdték el a nyári felkészülést, s letudtak több edzőmeccset is. A Kelen SC ellen Nyírbátorban (6–0), a Nyíregyháza Spartacus ellen Putnokon (15–0), az SG Austria Wien ellen Bécsben (1–2), de volt egy gálameccs is, a Tarnaméra SE férficsapatával (2–2).

– Továbbá pályára léptünk kétszer a saját U15-ös fiúcsapatunk ellen is. Köszönjük az itt dolgozó kollégáknak, valamint a vezetőknek, hogy ezt lehetővé tették, ezen mérkőzések nagyon jól illeszkedtek a felkészülésünkbe – hangsúlyozta Fórizs Sándor.


A DVTK kerete

Kapusok: Schildkraut Fruzsina, Ádám Anna.

Védők: Balázs Csilla, Nagy Fanni, Eirini Nefrou, Boros Kinga, Maria Palama.

Középpályások: Vig Klaudia, Bianca Sandu, Vachter Fanni, Chrysanthi Volia, Gergely Viktória, Horváth Lili.

Csatárok: Hanna Barker, Biljana Bradic, Sophia Koggouli, Oláh Adrienn, Kóka Jázmin, Branyiczki Maja, Kerékgyártó Janka.

Távoztak: Balogh Dominika, Ónodi Va­nessza, Christianna Tzeint Kiamou, Danae Kal­daridou, Lyliana Kostova, Kelly O’Brien.

(A borítóképen: Schildkraut Fruzsina biztos pont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!