Mezőkövesd Zsóry FC

2020.08.10. 17:00

Döntetlen a kövesdi főpróbán

A két élvonalbeli együttes nem bírt egymással a rekkenő hőségben.

Kolodzey Tamás

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Szombaton kora este hétágra sütött a nap, a hőmérő higanyszála jóval meghaladta a harminc fokot, így kispadokról – érthetően, hiszen nem akartak leégni – a szemközti árnyékos lelátóra költöztek át a szakvezetők és a cserejátékosok.

Átmentek a teszten

A hazaiak a hét közben úgy gondolták, hogy egy héttel a DVTK elleni nyitányuk előtt két élvonalbeli gárdával is megmérkőznek. Délelőtt a Budapest Honvéddal, majd este a Kisvárda Master Good csapatával szerettek volna összecsapni. Az elsőből nem lett semmi, ugyanis a fővárosiak lemondták a matyóföldre tervezett meccsüket, helyette cseh edzőpartner választottak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulatot azonban fogadhatták, a vendégfocisták ugyanis átmentek a koronavírus teszten.

A főpróba ugyan zárt kapus volt, az összeállítás azonban általában árulkodik. Többnyire azt tükrözi, amit a vezetőedző elképzel az NB I-es meccsekre, ezért a kezdőként pályára küldött sárga-kékek közül legalább kilencen alighanem augusztus 16-án is kifutnak a diósgyőri stadion gyepére.

Az alapcsapat…

A borsodiak úgynevezett alapgárdájából – bár ennek létét mindenki tagadja a fürdővárosi klubnál – csak ketten hiányoztak. Farkas D. izomsérülése miatt hagyta ki a főpróbát és ugyanezt tette Pillár is. Utóbbi ugyan már felépült, de külön tréningezett a héten, és óvatosságból még nem vállalta a játékot, továbbá mulasztott Jurina is. Érdekesség, hogy a hazaiak csak négy cserét írtak a jegyzőkönyvbe, közülük hárman szerepeltek a szünet után, a kapus Ryabenko viszont egy pillanatra sem ment be – a keret többi tagja az NB III.-as forduló keretében kapott játéklehetőséget. Annak eldöntése, hogy ez nekik és a klubnak jó, vagy sem, kizárólag a szakmai stábra tartozik.

Mint ismeretes, a közelmúltban a bal oldali védő Silye, valamint az egyik ék, Zivzivadze távozott a dél-borsodiaktól – előbbi a Vasasban, utóbbi a Mol Fehérvár FC-nél kötött ki – ennek következtében Kuttor Attila vezetőedző az elárvult helyükre betette a hét napja érkezett grúz nemzetiségű Lakvekhelianit, támadóként pedig az orosz Serderovot. Akik természetesen nagyon igyekeztek, persze az akarással senkinél nem volt gond, és ami ezt a hetet érinti: egy csatárt még várnak a fürdővárosban.

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 1–1 (1–0)

Mezőkövesd, zárt kapuk mellett. V.: Szoboszlai.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Guzmics (Vajda, 68.), Nesterov, Lakvekheliani (Vadnai, 46) – Cseri, Karnitski, Katanec, Berecz – Serderov (Nagy D., 46.), Besirovic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Kisvárda Master Good: Dombó – Melnik, Ene, Rubus (Datkovic, 70.), Lakatos Cs. (Baranyai, 70.) – Karaszjuk, Lucas, Cukalasz – Sassá (Hej, 70.), Viana (Horváth Z., 75.), Kovácsréti. Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző: Cseri (9.), ill. Kovácsréti (79.).

(A borítóképen: Nagy Dániel indít akciót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!