DVTK

2020.08.28. 11:30

A listavezető és a százszázalékos

Az MTK Budapestet fogadja péntek este a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.

Berecz Csaba

Forrás: NS

A labdarúgó NB I-ben a 3. fordulóval folytatódnak a küzdelmek, a nyitómeccset pénteken 20.00-tól Diósgyőrben játsszák: a listavezető MTK Budapest érkezik a mezőny egyetlen száz százalékos csapatához, a DVTK-hoz.

Kapóra jött

Érdekesség, hogy a piros-fehéreken kívül, a 12 együttest számláló élvonalban még egy hibátlan csapat van, a Puskás AFC. Igaz, a felcsútiak még egy meccset sem játszottak, ugyanis pozitív koronavírustesztek miatt sem az 1., sem a 2. fordulóban nem tudtak pályára lépni. Az előző körben a DVTK sem, ugyanis a múlt hét végére kiírt, Ferencvárosi TC elleni idegenbeli bajnokijukat elhalasztották (új időpontja még nincs a bajnokinak), hogy a fővárosi gárda a Bajnokok Ligája mérkőzésére koncentrálhasson.

A múlt hét végi, hirtelen jött mérkőzés nélküliséget (csak három nappal a tervezett bajnoki előtt dőlt el, hogy mégsem kell pályára lépni az FTC ellen) egy edzőmeccsel igyekezett kompenzálni a DVTK, a Puskás koronásossága miatt szintén bajnoki nélkül maradt Kisvárda MG együttesét látták vendégül Diósgyőrben.

– Szerettük volna a bajnoki ritmust tartani, és miután a múlt héten szerdán este kiderült, hogy nem kell az FTC ellen pályára lépnünk, gyorsan leszerveztük a Kisvárda elleni találkozót, ami nekik is kapóra jött. Ez a találkozó arra jó volt, hogy játékban tudtunk maradni, szinte mindenkinek lehetőséget tudtunk adni, és gyakoroltunk bizonyos dolgokat – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője.

Nem függ össze

A diósgyőri edzőnek felvetettük, hogy ezen az edzőmérkőzésen az új szerzemény, az argentin védekező középpályás, Augusto Max is pályára lépett, és bizonyára meggyőző volt a teljesítménye, hia pár nappal később a posztriválisával, a ghánai válogatott Joachim Adukorral szerződést bontott a klub.

– A kettőnek semmi köze egymáshoz, nem függ össze, ugyanis szakmai oldalról azt szeretnénk, ha minden posztra két minőségi játékosunk lenne. Adukorral közös megegyezéssel bontott szerződést a klub, de ennek a kezdeményezője a játékos volt. Ugyanis az ő nézőpontja az, hogy folyamatosan sérüléssel küszködött abban az egy évben, amíg itt volt, és ez így is volt, hiszen amikor már úgy tűnt, hogy számíthatunk rá, újra megsérült, emiatt alig tudott játszani. Reményei szerint a balszerencse sorozata egy környezetváltozással véget érhet, és mi nem akartunk egy olyan játékos útjába állni, aki ebben gondolkodik – mondta Feczkó Tamás, aki a bemutatkozott Maxról is szót ejtett: – Az eddig látottak azt támasztják alá, hogy az új játékosunk jó labdaszerző, kellően agresszív, folyamatosan támadja az ellenfelet, és a labdaszerzések után nagyon jók az első passzai.

Presztízs meccs

A Diósgyőr két hete hazai pályán egy megyei presztízsmeccsel, a Mezőkövesd Zsóry FC elleni 2-1-es győzelemmel kezdte az idényt, és egyes vélekedések szerint most a DVTK szakvezetője számára jön egy presztízs összecsapás, hiszen az ellenfél az a csapat lesz, amelyiknél a Diósgyőr előtt dolgozott.

– Nem rólam szól ez a meccs, nem is ez lesz az első olyan mérkőzés, amikor ellenfélként az MTK-val szemben készítem fel a csapatomat – jelentette ki Feczkó Tamás, akit ezek után arról kérdeztünk, hogy milyennek látja a mostani MTK-t, amire így felelt: – Egy nagyon agresszív, német stílusban játszó csapat. A letámadást magasan kezdik, és ha nincs labdaszerzésük, akkor keresik a kontaktokat. Az átmenetekben nagyon gyorsak, nem véletlen, hogy annak ellenére, hogy a bajnoki címvédő és a kupagyőztes ellen kezdték az évadot, nem csakhogy veretlenek, hanem a tabellát is vezetik. Óvva intek attól mindenkit, hogy az MTK-ra, mint újonc csapatra tekintsen, mert bár a tavalyi évadban az NB II-ben szerepeltek, egy nagyon jó NB I-es csapatuk van.

Megkérdeztük a diósgyőri szakvezetőtől, hogy milyen célokkal lépnek pályára a fővárosi gárda ellen.

– Hazai pályán, a fantasztikus hangulatot teremtő közönségünk előtt nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése – jelentette ki Feczkó Tamás. – Nehéz lesz ezt elérni, keményen kell dolgozni annak érdekében, hogy ez sikerüljön. Két hete az új játékosaink megtapasztalhatták, hogy milyen hangulatot tudnak teremteni a drukkerek egy diósgyőri mérkőzésen, és annak érdekében, hogy egy újabb győztes találkozó élményét átélhessék, biztos vagyok benne, hogy órási energiákat fognak mozgósítani.

A DVTK keretében Ivanovski eltiltását tölti, és sérült játékos csütörtökön nem volt.


A várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Molnár G., Grozav – Drazic.


A labdarúgó NB I. 2. fordulójának műsora

Péntek, 20.00: Diósgyőri VTK – MTK Budapest

Szombat, 20.30: Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC

Vasárnap, 17.45: Budafoki MTE – Mol Fehérvár FC, 17.45: Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TC, 20.00: Puskás AFC – Újpest FC, 20.00: Budapest Honvéd – Kisvárda MG

(A borítóképen: Iszlai (balról) és Drazic gólöröme a mezőkövesd elleni meccsen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!