diósgyőri női röplabdacsapat

2020.07.25. 19:00

Nyolcas mag maradhat az Extrára

A jövő héten körvonalazódhat az élvonalbeli diósgyőri női röplabdacsapat kerete.

Berecz Csaba

Fotós: Vajda János

Fotós: Vajda János

Másfél hét múlva véget ér a több mint négy hónapos szünet, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/20-as hazai röplabdabajnokságokból győztesen kikerülő, az előző évadban a második vonalban szerepelt diósgyőri női együttes augusztus 3-án megkezdi a felkészülést az új évadra, az élvonalbeli küzdelmekre. Ugyanis a tavaly az NB I. liga mezőnyében versenyzett DVTK csapata, a 2020/21-es évadban az Extraligában játszhat, azok után, hogy a tavalyi élvonal nyolc­csapatos mezőnyéből a Jászberény VT gárdája csak az NB I.-re nevezett, a Szombathelyi Haladás pedig még oda sem, ezért a szövetség a tavalyi bajnokság félbeszakadásakor az NB I. ligában az első helyen zárt balatonfüredi Szent Benedek RA-t és a második DVTK-t kérte fel az indulásra. És mivel a két klub igent mondott, így velük lett nyolccsapatos a mezőny.

Vasárnap esténként

Utóbbit, a piros-fehér együttest az új évadban is Toma Sándor irányítja szakmai igazgatóként. A csapat a jövő hét utáni hétfőn, augusztus 3-án tartja az új évad első edzését, és összesen kilenc héten át készül majd az október elején rajtoló bajnokságra. A sorsolás már ismert, a legtöbb meccsnek megvan a kezdési időpontja, a DVTK a hazai találkozóit az Extraliga alapszakaszának 14 fordulójában, általában vasárnap este 19 órától játssza a miskolci városi sportcsarnokban.

– Ameddig el nem készül a diósgyőri kosárlabdacsarnok, addig három sportág női élvonalbeli együttesének kell osztoznia a városi sportcsarnokon. Rajtunk kívül a kosarasok és futsalosok is itt játsszák a meccseiket, itt tartják az edzéseiket, és a szoros terembeosztás miatt a vasárnap esti sáv lett a miénk – mondta Toma Sándor, majd így folytatta: – Meccsmentes napokon sem optimális a helyzet, a napi két edzés közül a délelőttit 11.30-kor tudjuk kezdeni, az estit pedig 20 órától. Ez utóbbi megterhelő, és van is olyan fiatal játékosunk, aki a napi két edzést ebben az idősávban nem tudta vállalni.

A DVTK extraligás röplabdacsapatának szakmai igazgatója arról is beszélt, hogy az élvonalban már nem fér bele az, ami tavaly az NB I. ligában még elment, hogy a dél­előtti edzéseken 90 százalékban voltak jelen a játékosok, ugyanis a keret minden tagjára szükség van mindkét foglalkozáson, hogy a tervezett szakmai programot végre tudják hajtani, hogy minél eredményesebben szerepelhessenek a legjobbak között.

A távozók

Azt is megtudtuk, hogy Leidgeb Noémi és Sitkey Mariann a felsőfokú tanulmányait nem tudja összehangolni az élsporttal, így az új évadban nem lesznek a DVTK keretének tagjai. Szinte biztos, hogy Tamás-Szabó Barbara sem, aki lakhelyet változtatott, Lengyelországba költözött, hogy férjével, a DVTK korábbi futballistájával – a jelenleg a Slask Wroclaw gárdájában játszó – Tamás Márkkal és közös gyerekükkel minél több időt tölthessen együtt.

Rajtuk kívül a tavaly a DVTK-nál szerepelt két légiós közül az egyik biztosan nem tér vissza, az amerikai–lengyel kettős állampolgárságú ütő, Julia Topor ugyanis a belga élvonalban szereplő Tchalou Volley játékosa lett.

– A kanadai Alex Donaghy ugyan otthonában van, de egy közeli hozzátartozója betegeskedik, és emiatt valószínűleg nem vállalja azt, hogy az új évadban Európában játsszon – mondta Toma Sándor. – Természetesen napirenden van a távozók pótlásának megoldása, és van két játékos, akivel tulajdonképpen már megegyeztünk, valószínűleg a felkészülés rajtjáig a szerződésük is aláírása kerül. A tavalyi keret hét tagjával tudomásom szerint megvan az egyezség, még egy játékossal kell megállapodni.

Maradók

Hogy kivel, azt nem árulta el Toma Sándor, hiába soroltuk fel Bertók Bettina, Dömsödi Tamara, Sitku Renáta, Kiss Emese, Szajkó Tímea, Egri Klaudia, Kundrák Eszter és Kovács Edina nevét. Azt viszont tudjuk, hogy az új bajnoki évadot a balatonfüredi Szent Benedek RA csapata ellen kezdik a piros-fehérek. Idegenben, október elején, de hogy pontosan mikor, azt még nem ismert, mert a békéscsabai klub mellett a Veszprém megyeiek voltak azok, akik nem képviseltették magukat az időpont-egyeztetésen.


A DVTK extraligás alapszakasz programja

Október 2-3-4.?: Szent Benedek RA Balatonfüred – DVTK

Október 10. (szombat), 18.00 : Újpesti TE – DVTK

Október 18. (vasárnap), 19.00: DVTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár

Október 24. (szombat), 17.00 : Vasas Óbuda – DVTK

Október 31. (szombat), 19.00 : DVTK – MTK Budapest

November 6-7-8.?: Swietelsky-Békéscsabai RSE – DVTK

November 15. (vasárnap), 19.00: DVTK – Fatum Nyíregyháza

November 22. (vasárnap), 19.00: DVTK – Szent Benedek RA Balatonfüred

November 29. (vasárnap) 19.00: DVTK – Újpesti TE

December 2. (szerda), 18.00: 1. MCM-Diamant Kaposvár – DVTK

December 13. (vasárnap), 19.00: DVTK – Vasas Óbuda

Január 30. (szombat), 17.00: MTK Budapest – DVTK

Február 7. (vasárnap), 19.00: DVTK – Swietelsky-Békéscsabai RSE

Február 11. (csütörtök), 18.00: Fatum Nyíregyháza – DVTK

(A borítóképen: Megkapták az esélyt a magasabb osztályú indulásra)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában