Kerékpár

2020.07.02. 19:30

Nyert a háromszoros olimpikon kerékpáros

Több mint másfél százan pattantak nyeregbe az elmúlt hét végén Komlóstetőn.

Molnár István

Fotó: Vajda János

A múlt hét végén, vasárnap, Miskolcon, Komlóstetőn startolt el a „B-MTB Series 2020” olimpiai cross country versenysorozat. A B-MTB Series 2020. sorozat – korábbi nevén Borsod MTB bajnoka – amatőr hegyikerékpáros-bajnokság XCO (Olimpiai Cross Country) szakágban. A sorozat célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson olyan amatőr hegyikerékpárosok számára is, aki még csak most ismerkednek a kerékpársport ezen műfajával.

Folytatás Görömbölyön

Az elmúlt években az összetett eredményhirdetésnél csak a Borsod megyei bringások kerültek értékelésre, de a szervezők az idén úgy döntöttek, hogy nemcsak az indulási lehetőséget biztosítják a más megyéből érkezők számára, hanem az összetett cím meghódításának lehetőségét is. Így 2020-ban B-MTB ­Series néven minden XCO-szakág után érdeklődő bringást szeretettel várnak versenyeikre. A szervezők idén a szülőket, illetve a sportággal most ismerkedőket is próbálták bevonni egy könnyen teljesíthető, pár körre szóló „hobbifutamra”.

A mostani megméretésen több mint 150-en vettek részt. A felnőtt férfiak között a háromszoros olimpikon mountain bike-versenyző, a 37 esztendős Parti András nyert.

A sorozat második futamát Miskolc-Görömbölyön tartják meg július 19-én, majd rá egy hétre, július 26-án Ózdon találkoznak a bringások. A zárás augusztus 16-án, vasárnap Kazincbarcikán lesz.

A győztesek

Felnőtt férfi: Parti András (Budapest), Masters férfi: Dervalics Gábor (Zalaegerszeg), Felnőtt női: Schmidel Regina (Sopron), Senior férfi: Gortva László (Szigetszentmiklós), U17 fiú: Feldhoffer Bálint (Budaörs), U15 fiú: Vock András (Győr), U15 leány: Kiss Emma Lotti (Gödöllő), U13 fiú: Leányvári Áron (Miskolc), U13 leány: Kiss Nikoletta Bettina (Gödöllő), U11 fiú: Kovács Béla (Debrecen), U11 leány: Urbanovics Hanna (Bükkszentkereszt), U9 fiú: Burgermeister Bence (Nagymaros), U9 leány: Trám Noémi (Bükkszentkereszt), U7 fiú: Feledy Zoltán (Bükkszentkereszt), U7 leány: Kovács Gyöngyvirág (Noszvaj)

(A borítóképen: A start után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!