DVTK

2020.07.27. 11:30

Döntetlen a fogadott öcskös ellen

Nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott szombaton a diósgyőri labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

Fotó: Vajda János

Felkészülési mérkőzést játszott szombaton a labdarúgó NB I. három hét múlva kezdődő idénye előtt a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek a fogadott öcsköst, a szlovák másodosztályban szereplő FC Kosice gárdáját látták vendégül. Az új keletű „rokonság” onnan ered, hogy a DVTK-t működtető gazdasági társaság többségi (háttér)tulajdonosa, Leisztinger Tamás, cége révén a tavalyi évben bevásárolta magát a kassai labdarúgást működtető vállalkozásba kisebbségi tulajdonrészt szerezve.

A nulladik után

Egészen kedd estig úgy volt, hogy a kassaiak elleni találkozó lesz a 2020/21-es évadban az első felkészülési meccse a DVTK-nak, de július 21-én beesett egy nulladik típusú találkozás. Kiderült, hogy aznap egy meg nem hirdetett mérkőzést játszott egymás ellen az élvonalban szereplő DVTK és a vér szerinti öcskös, NB III.-as bajnoki rajtra készülő DVTK tartalék. Az ezen történtek a mérkőzés után nyilvánosságra kerültek, többek között az is, hogy 6–0-ra nyert az első csapat Ivanovski és Drazic 2-2, valamint Kispál és Cortés 1-1 góljával. Hogy ez a keddi mérkőzés mennyire volt a tervezett felkészülés része, azt nem tudjuk, lehet, hogy csak megakadt az információáramlás a szakmai stáb és a klub kommunikációs részlege között, ezért nem tudott erről a meccsről előzetesen a világ, vagy csak azért került napvilágra, mert a nagy különbségű győzelem belelkesített valakit.

A nulladik mérkőzésen az első csapatban pályára lépett játékosok közül Adukor és Rui Pedro nem játszott az FC Kosice ellen, utóbbi kedden, előbbi pénteken szenvedett sérülést, de a jövő héten valószínűleg már mindketten a társaikkal edzhetnek. Sem kedden, sem most szombaton nem jutott szóhoz Danilovic, aki deréksérülése után szintén a (jövő) héten térhet vissza, és Makrai, akinek a nyelőcsövét műtötték a közelmúltban. Az eddig az első kerethez sorolt saját nevelésű fiatalok közül ezen a héten szintén nem kapott lehetőséget Farkas M., aki csonthártyagyulladással küszködik, valamint Tóth B., aki az NB II.-es KC-Kazincbarcikai SC együttesével a DVTK által kötött kooperációs szerződés keretében, a sárga-kékeknél is pályára léphet, és ennek jegyében ezen az estén ő a barcikaiak bajnoki főpróbájára volt hivatalos.

Fiatalok

A diósgyőriek közleménye szerint Tóth B. mellett a DVTK első keretében szereplő további három fiatal, Szűcs K., Korbély és Orosz D. mozoghat az NB I. és az NB II., Diósgyőr és Kazincbarcika között. Utóbbi kettő a kassiak ellen kezdő volt, Korbély ráadásul egyedüliként az egész meccsen végig fent volt a pályán, a többi 20 játékos viszont csak egy-egy félidőt kapott. Köztük Szűcs K. is, aki a Diósgyőr egyenlítő gólját szerezte, és akinek a találata után Salamon József, a DVTK aranycsapatának belső védője a sajtóhelyről nézve a meccset lelkendezve ezt mondta: „úgy tűnik, megvan az utódom”.

A szombati edzőmeccsről röviden annyit: látszott, hogy a kassaiak előrébb tartanak a felkészülésben, hiszen ők már a jövő héten kezdik a bajnokságot, az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltak a diósgyőrieknek, ők is három nagy helyzetet alakítottak ki, ahogy a DVTK. A második játékrészben a harmadik nagy lehetőségüket gólra váltották a vendégek, köszöntően annak, hogy alapcsapatuk jobbnak tűnt a hazai részről becserélteknél. Nem számítva Ivanovskit, aki nagyon igyekezett, de Grozavhoz, Polgárhoz és Karanhoz hasonlóan csak kapufáig jutott. A kassaiak

a négyes cseréjük után visszaestek, és ezzel összefüggésben, az egy-egy gól mellett a Diósgyőrnek volt eggyel több nagy helyzete a meccsen.

Más szinten

– Látszott, hogy más szinten van dinamikában a két csapat, ami nem csoda, hiszen a Kassának egy hét múlva már bajnoki mérkőzése van, mi pedig alig több mint egy hete edzünk – mondta a meccs után Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – A gól mellett kapufákat rúgtunk, és kétszer a gólvonalról tisztázott az ellenfelünk, a nagyon jó ritmusú mérkőzésen. A felkészülési időszak első hetében nem ez a szokványos. További pozitívum, hogy a sok saját nevelésű játékosunk volt a pályán, és egy-két időszaktól eltekintve jól is játszottak. Közülük Kispál Tamás játéka tetszett, ha egy fiatal ilyen tökösen játszik, az jó.

A DVTK a következő felkészülési meccsét augusztus 1-jén, szombaton 15.30-tól az Újpest FC vendégeként vívja, majd a rá egy hétre, a főpróba alkalmával, a tervezett két találkozó helyett valószínűleg csak egy mérkőzést játszik. Szinte biztos, hogy a Budafoki MTE-vel nem meccsel, mert nincs olyan bő kerete, hogy két mérkőzésre való játékost tudjon kiállítani, és jelen állás szerint csak a Paksi FC ellen lép pályára augusztus 8-án. De annak ellenére nem hazai környezetben, hogy az évad első bajnokiját Diósgyőrben játssza. A főpróba azért lesz Üllőn, mert előtte ugyanott háromnapos összetartáson vesz részt a DVTK, és mert a Paksi FC is azt preferálta, hogy félúton találkozzanak, hogy ne kelljen elutaznia Miskolcra.


Diósgyőri VTK – FC Kosice (szlovák) 1–1 (0–0)

Diósgyőri stadion, 1746 néző. V.: Rúsz (Punyi, Szilágyi).

Diósgyőri VTK I. félidő: Antal B. – Orosz D., Polgár, Hegedűs J., Memolla – Márkvárt, Iszlai – Korbély, Molnár G., Grozav – Drazic. Diósgyőri VTK II. félidő: Bukrán – Shestakov, Karan, Szűcs K., Vági – Zsiga M., Kispál – Hasani, Korbély, Cortés – Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

FC Kosice: Vajs – Kis (Elexa, 70.), Jonec, Pavúk, Kuc – Vancák, Ristovskí – Kerestes (Rizie, 70.), Karas, Gáll (Kosuda, 70.) – Robinson (Vyshnevskyi, 70.). Vezetőedző: Marek Fabula.

Gólszerző: Gáll (0-1) az 58., Szűcs K. (1-1) a 72. percben.

(A borítóképen: Korbély próbál meg kibújni két szlovák játékos között)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!