Mezőkövesdi KC

2020.06.01. 15:00

Nevez a Mezőkövesdi KC, de a többi még képlékeny

A Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapatát benevezik az élvonalba.

Kolodzey Tamás

Fotó: Tóth Balázs

Az országos szövetség döntése alapján június 2-án, kedden 24 óráig kell a kluboknak benyújtaniuk az indulási szándékukat tartalmazó nyilatkozatot.

Június 19-én sorsolnak

– A 2020/21-es idényben is tizennégy együttes szerepelhet a legjobbak között – mondta Tóbiás Szabolcs, a piros-fehérek operatív igazgatója. – Mi természetesen feltesszük a kezünket, ősztől is az NB I-ben kívánunk szerepelni. A kósza híreknek, amelyek arról szóltak és szólnak, hogy lesz visszalépő, nem tulajdonítunk jelentőséget, megvárjuk a határidő lejártát. Amennyien nem jelenkezik minden jogosult, akkor az MKSZ-re vár az a feladat, hogy feltöltse a mezőnyt. Az ismeretes, hogy nincs kieső és feljutó, vagyis „normális” esetben minden marad a régiben, üresedés esetén, ha vállalják az indulást, minden bizonnyal az NB I/B-s első helyezettek léphetnek előre. A soron következő pontvadászat sorsolását június 19-én, pénteken készítik el és már azt is tudjuk, hogy a bajnokság első fordulóját szeptember 5-6-án, szombaton és vasárnap rendezik, a pontos órarend azonban csak később készül el.

Fotó: Tóth Balázs

Visszakapják

Az operatív igazgató közölte, hogy licenszet ebben az évben még nem kell kérni, csupán néhány nyilatkozatot kell tenni.

– Követelmény, hogy a klubok szerepeljenek a köztartozás mentes adózók adatbázisában, valamint szükség van a kilencven napnál nem régebbi cégkivonatra és az úgynevezett aláírási címpéldányra – közölte Tóbiás Szabolcs. – Minden egyesületnek vállalnia kell továbbá azt, hogy július 1-t követően nem halmoz fel egy millió forintnál nagyobb összegű – beszállítói, vagy bérjellegű – tartozást.

Amennyiben ezt bárki megszegi, számíthat a szövetség eljárására, közben mód van a hátralék rendezésére. Ennek elmulasztása esetén következnek a szankciók: a pontlevonástól kezdve a kizárásig. Itt jegyzem meg, hogy bankgarancia bemutatása nem szerepelt a nevezési feltételek között, az egy millió forintos nevezési díjat pedig – tekintettel a koronavírus-járványra – visszakapjuk az MKSZ-től.

Szeretnék ha maradna

Tóbiás Szabolcs arról is beszámolt, hogy azt szeretnék, ha Buday Dániel maradna a vezetőedzőjük, a szakemberrel már megkezdték az egyeztetést.

– Abban bízunk, hogy tárgyalásaink sikerre vezetnek és régi-új mesterünkkel kezdjük majd el az alapozást, ha ennek eljön az ideje –folytatta az operatív igazgató. – A játékosokkal is egyeztetünk, ennek jegyében viszont nem játszunk zsákba macskát: alacsonyabb béreket ajánlunk, mint korábban, a pandémia miatti fizetéscsökkentésektől sajnos nem tudunk eltekinteni. Mivel mindenkinek egy élete van és a játékosok pályafutása véges, azt természetesnek tartjuk, hogy valamennyien megrágják az összes ajánlatukat, mérlegelik a lehetőségeiket és csak ezek „különbözete” után fogadják el az eléjük tett szerződéseket, vagy mondanak rá nemet.

A kövesdieknek a legutóbbi idényben négy idegenlégiósuk volt, és bár valamennyien a hátukon vitték a gárdát, most még korai arról beszélni, hogy közölük hányan maradnak, vagy térnek vissza majd a klubhoz.

(A borítóképen: A 2020/21-es évadban is az NBI.-ben szerepelne az MKC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!