MKC

2020.06.12. 19:00

A kövesdi kézisek visszaléptek az NB I.-es bajnokságtól

Pár nappal ezelőtt még beneveztek az élvonalra, szerdán viszont közleményt adtak ki.

Kolodzey Tamás

Fotó: Tóth Balázs

A Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata a csonka szezonban biztosította helyét a legmagasabb osztályban. Ennek megfelelően a versenykiírásában foglaltaknak megfelelően, a szövetség által biztosított határidőig, leadták nevezésüket a soron következő szezonra.

Elhatározásuk végleges

„Támogatóink közül a legnagyobb részt önkormányzatunk vállalta magára” – olvasható az egyesület közleményében, amely így folytatódik: „A koronavírus-járvány okozta helyzet azonban átírta számításainkat: az önkormányzat által részünkre megítélt 36 millió forintos támogatást átütemezték, ennek kifizetése csak pénzügyi lehetőségeinek függvényében történhet meg.”

A klub egyeztetett a városvezetéssel, ezen kiderült, hogy a támogatás kifizetését – bizonytalan ideig – nem tudják teljesíteni. Az MKC vezetése – melynek ugyan lejárt a mandátuma, de tisztújító közgyűlés hiányában ügyvivőként hivatalban van – ezért azt a döntést hozta, hogy együttesét visszalépteti az NB I. küzdelmétől, és az országos szövetségnél kezdeményezte az NB I/B-s visszasorolását.

– Elhatározásunk végleges – mondta Pap Tamás, az MKC elnöke, akinek megbízatása az egészségügyi vészhelyzet miatt meghosszabbodott. – Amennyiben van pénzünk, tudunk gondolkozni, a jövőről beszélni, ellenkező esetben azonban nem. Mivel az önkormányzaton túl a Magyar Kézilabda Szövetségtől sem kaptunk biztatást, fájdalmas döntést hoztunk, és ezt szomorú szívvel ki is kellett mondanunk. Megjegyzem, hogy nem láttunk reális esélyt a gazdasági fordulatra, felelőtlenséghez – arra gondolok, hogy a kialakult helyzetben nem tudjuk befejezni a bajnokságot – pedig nem adhattuk a nevünket.

A dél-borsodiak elárvult helyére az NB I/B Keleti csoportjából a Ceglédi KKSE kerülhet.

(A borítóképen: Martins bizonyára nem marad a második vonalra)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!