Mezőkövesd Zsóry FC

2020.06.12. 09:00

A kölcsön kenyér visszajár

Az újraindítás utáni hetedik tétmérkőzését mindenképpen meg akarja nyerni a kövesdi együttes.

Kolodzey Tamás

2020603 Budapest BUDAPEST HONVÉD-MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Labdarúgás fotó: Kozma István (KI) Észak-Magyarország képen: Tujvel Tomás (83)

Fotó: Kozma István

Az NB I-es labarúgó bajnokság 28. fordulója pikáns párosítást hozott: a Mezőkövesd Zsóry FC ma 20 órától a Budapest Honvéd FC együttesét látja vendégül. A két alakulat kilenc nappal ezelőtt a Magyar Kupa fináléjában, a fővárosban, a Puskás Arénában már összecsapott, akkor a kispestiek – mint ismeretes – 2-1-re nyertek, így ők emelhették a magasba a serleget, de a sárga-kékeknek sem volt okuk a kesergésre, hiszen döntőbe jutásukkal a klub eddigi legnagyobb sikerét érték el.

Kilencből csak egy

A 2019/20-as bajnokságban a dél-borsodiak eddig kétszer találkoztak a fővárosiakkal. Tavaly szeptember 14-én hazai környezetben 2-1-re kikaptak, február 1-én azonban ugyanilyen arányban diadalmaskodtak a Budapesten. Azóta persze sok víz folyt le a Dunán, a pontvadászatot felfüggesztették, majd folytatták és ez a folytatás a kövesdiek számára csak részben sikerült úgy, ahogyan akarták, ahogyan szerették volna. A pandémiát követően ugyanis hatszor léptek pályára és egyszer sem tudtak nyerni – mérlegüket persze árnyalja, hogy a Mol Fehérvár FC-n az MK-elődöntőjében idegenben elért több lőtt góllal felülkerekedtek.

A nemzetközi kupaszereplésért küzdő MZSFC a krízist követő bajnoki nyitányon kikapott a DVTK-tól (1-0), majd otthon a Pakstól (2-0), harmadszorra pedig ikszelt Kisvárdán (1-1). A megszerezhető 9 pontból így csak 1 jutott Kuttor Attila tanítványainak, akik a Budapest Honvéd FC ellen mindenképpen győzni akarnak. Cseriéket fűti a visszavágás vágya és annak lehetősége, hogy dobogósként ősszel akár kiléphetnek a nemzetközi porondra, Európa Liga-selejtezőket játszhatnak, mert ilyenre még nem volt még példa a fürdővárosiak történetében.

A helyzetkihasználás

A mezőkövesdiek kedden alaposan felforgatott összetételben vették fel a harcot a szabolcsiakkal szemben, trénerük nem kevesebb, mint nyolc helyen változtatott az azt a meccset megelőző kezdőcsapatán. Ezt valószínűleg azért tette, mert néhány játékosán a fáradtság jelei mutatkoztak, egyébként viszont belefért a futballról alkotott filozófiájába, mely szerint keretük valamennyi tagja egyenrangú, ráadásul házuk táján nincs kezdőcsapat és nincsenek tartalékok, csak azonos tudású játékosok. Ettől eltekintve pénteken este alighanem visszatér az általa olyan sokszor beküldött labdarúgóihoz, a találkozó kulcskérdése pedig a helyzetkihasználás, továbbá az lesz, hogy az otthoniak ki tudják-e kapcsolni a kispestiek kulcsembereit: Lanzafamét, Gazdagot, Kambert és Ugrait.

– Amennyiben azt nézem, hogy megszereztük az első gólunkat a bajnokság újrakezdése óta, amivel ponthoz jutottunk, akkor mindenképpen pozitívum a Kisvárdán elért döntetlen – mondta Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője, majd így folytatta: – Viszont némi hiányérzet van bennem, hiszen volt esélyünk a győzelemre is. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de most sem lesz könnyű dolgunk a Budapest Honvéd ellen. A fővárosi gárda kerete nagyon erős, ráadásul jó formában vannak, hiszen a Magyar Kupa megnyerése mellett legyőzték a Debreceni VSC-t és döntetlent játszottak a Mol Fehérvár FC-vel. Ami minket illet, örömteli, hogy Bereczen kívül nincs eltiltott játékosunk, ezzel együtt nem lesz egyszerű legyőzni a Honvédot. Természetesen győzelemre törekszünk, nagyon szeretnénk megszerezni az első sikerünket a kényszerszünet után, a sikerrel megerősíthetnénk a pozíciónkat. Ezúttal is a saját játékunkat fogjuk játszani, bízom benne, hogy a helyzeteinket ki tudjuk majd használni és itthon tartjuk a három pontot.

A mezőkövesdiek eltiltottjai közül Pillár visszatérhet, ugyanis letelt az öt sárga lap miatti kényszerszünete. Berecz – akit a DVTK elleni, idegenben vívott találkozón ugyan nem állítottak ki, de a videofelvétel megtekintése után könyöklését szándékos ütésnek minősítették és három találkozót „sóztak” a nyakába – viszont még mindig nem játszhat, büntetése pénteken este telik le, így a jövő héten térhet vissza. Ami pedig a maródiakat illeti, ezen a listán – combizom húzódása miatt – csak Guzmics neve szerepel.


Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Pillár, Silye – Cseri, Karnitski, Meskhi, Pekár – Zivzivadze, Besirovic.

(A borítóképen: Kilenc nap után ismét megmérkőzik egymással a Kövesd és a Honvéd)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!