DVTK női NB I.

2020.05.28. 09:00

Nem teherként élik meg, lehetőségként

Csütörtök este az MTK ellen játszik ki-ki meccset idegenben a DVTK női labdarúgó csapata.

Molnár István

Forrás: ÉM

Csak a győzelem az elfogadható eredmény a Diósgyőr női labdarúgó csapata számára a ma 20 órától a budapesti Új Hidegkuti Nándor stadionban kezdődő, MTK Hungária elleni összecsapáson. Amint az ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány miatt május 4-én lefújta a női NB I idei sorozatát (is), nem hirdetnek bajnokot, helyezetteket, és nincsenek kiesők sem, viszont annak ki kell derülnie, hogy majd pár hónap múlva melyik együttes képviseli az országot a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A szervezet döntésének értelmében ezért még mindenképpen megrendezik az eredetileg március 17-re kiírt, de akkor elmaradt MTK – DVTK csatát, merthogy jelenleg a budapestiek és a miskolciak is 28-28 ponttal állnak a táblázaton, a második, illetve a harmadik pozícióban. Amelyik gárda jobb lesz (a Hungária körútiaknak a döntetlen is megfelelő), az megvívhat az első helyen lévő Ferencvárossal a nemzetközi porondért, a párharc az egyik fél második győzelméig tart majd.

Mosolyogva, pozitívan

Fórizs Sándort, a diósgyőriek szakvezetőjét elöljáróban arról kérdeztük, mennyire tudja megtalálni az ,,arany középutat„ abban a tekintetben, hogy a tét ne nyomja a hölgyek vállát.

– Adódott egy lehetőség a pályafutásunkban, a lányokéban, és az enyémben is, s mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy sikeresen vegyük – hangoztatta a tréner. – Ez egy fontos lépcsőfok az életünkben, vártuk, de nem szabad, hogy teherként éljük meg. Túl vagyunk közösen két Magyar Kupa döntőn, amelyek előtt alaposan átbeszéltünk mindent, felkészültünk rájuk, amennyire csak lehetett, mégis kikaptunk mindkettőn. Amikor legutóbb a Ferencvárost megvertük bajnoki találkozón, más módszert választottunk a munkára, méghozzá azt, hogy csökkentettük a taktikai részt, és arra fektettük a hangsúlyt, hogy a csapat minden tagja mosolyogva, pozitívan érkezzen az öltözőbe, a meccsre, és ne feszülten, stresszesen. Lányok esetében talán hatványozottabban befolyásoló tényező az, hogy miként ébrednek, és milyen az együtt eltöltött közös idő. A Fradi ellen ez bejött, sokkal összeszedettebben és jobban tudtak futballozni. Persze: az elmúlt napokban, hetekben gyakoroltuk azokat a dolgokat, amiket a pályán meg szeretnénk valósítani. Nagyon örülök annak, hogy mindenki átérzi a helyzetet, a klubon belül olyan folyamatok vannak, amely során mindenki próbál segíteni, szerintem ez tesz jót egy közösségnek.

Az MTK-nak kettő

Fórizs Sándor még az alábbiakat is megjegyezte:

– Mi ebből a mérkőzésből csak győztesen jöhetünk ki – hangoztatta. – Ha esetlegesen nem sikerül, akkor is elmondhatjuk majd, hogy megtettük a magunkét. A tény az, hogy nekünk csupán egy eredmény megfelelő, az MTK-nak kettő is, tehát a mi esélyeink kisebbek, de szeretnénk azt is megragadni. Nem akarok még messzire nézni, de a Bajnokok Ligájában nem minden nap léphet az ember pályára, ki tudja, jön-e még valaki számára ilyen lehetőség? Az MTK-nál új edző van, Varga Attila személyében, a helyszínen láttam egy kupameccsüket, a február végi negyeddöntőben 8-0-ra nyertek Soroksáron. Tudjuk, hogy Attila mit képvisel, milyen focit játszat a csapataival, vélhetően 4-3-3-as rendszerben fognak futballozni, és le fognak bennünket támadni, annak érdekében, hogy minél hamarabb gólt rúgjanak. Majd meglátjuk hogyan lesz... A csapat fizikálisan rendben van, az adatok azt mutatták, hogy erőnlétileg nincs problémánk, végig fogják bírni a lányok a 90-95 percet. Bízom abban, hogy tudunk az utolsó pillanatig koncentrálni, a lényeg, hogy ne kövessünk el komoly egyéni hibákat.

Az előírások értelmében, a jelenlegi helyzetben a játékosoknak a pályáralépés előtt 36 órával rendelkezniük kell negatív koronavírus teszttel, ezen a csapat tagjai szerdán délelőtt átestek a DVTK Medicalban. Volt még egy edzés is, majd a délutáni órákban a küldöttség elindult a fővárosba, ahol az éjszakát is töltötték.


A tények

A tervezett kezdőcsapat az MTK Hungária ellen:

Schildkraut – Balázs Cs., Nefrou, Kaldaridou, Boros K. – Kostova, Sandu, Vachter, Nagy F. – Barker, Bradic.

Az MTK ellen idén a bajnokságban

2019. szeptember 28. (Diósgyőr): DVTK – MTK 1-1 (0-0)

Az MTK ellen idén a Magyar Kupában (nyolcaddöntő)

2019. október 13. (Diósgyőr): DVTK – MTK 1-4 (0-1)


Az állás

1. FTC-Telekom 13 10 1 2 50-9 31

2. MTK Hungária FC 12 9 1 2 38-8 28

3. Diósgyőri VTK 12 9 1 2 39-14 28

4. Astra-Alef HFC 13 6 1 6 17-24 19

5. Haladás-Viktória 13 5 3 5 21-16 18

6. ETO FC Győr 13 3 – 10 13-40 9

7. Kelen SC 13 2 2 9 10-54 8

8. ST. Mihály Szeged 13 1 3 9 11-34 6

(A borítóképen: Vachterék egyik legfontosabb mérkőzésük előtt állnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában