rali

2020.05.15. 18:30

Ezer pár gumikesztyű, ezer maszk

Két esztendővel ezelőtt debütált a hazai ralibajnokságban a nyíregyházi hétvége, amely 2019-ben már nem csupán a magyar sorozat záró állomása volt, hanem az Európa bajnokság (ERC) bajnokavatóját is a szabolcsi megyeszékhelyen tartották meg.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

A város és a régió befogadta a sportágat, a sportolók pedig a jelenlegi veszélyhelyzetben egy igyekeznek valamilyen szinten viszonozni.

A tavalyi bajnokságban ötödikként zárt Balogh János és Holczer Dániel. A miskolci versenyző navigátora versenyzőként és magánemberként gondolta úgy, hogy igyekszik segítséget nyújtani a nyíregyházi megyei kórháznak.

Kötelességének érezte

– A sajtóból értesültem az eszközhiányról, a jelenlegi járványügyi helyzetben kötelességemnek éreztem, hogy segítsek – fogalmazott a felajánlással kapcsolatban Holczer Dániel. – A település korábbi nagyvonalú gesztusát viszonozva próbáltam én is hozzájárulni a védekezéshez, védőfelszerelések adományozásával. Ezer darab szájmaszkot és szintén ezer gumikesztyűt vásároltam az intézmény részére, amelynek már az átadása is megtörtént. Bízunk benne, hogy az idén is visszatérhetünk a nyírségi és a zempléni pályákra, és ismételten élvezhetjük a város vendégszeretetét, talán akkor már a népes szurkoló tábor, és a nagyérdemű közönség aktív közreműködése mellett.

A Nyíregyháza Rallye szerepel az újratervezett magyar és az ERC naptárban is. A tervek szerint a mezőny november 6-8-a között látogat majd a szabolcsi megyeszékhelyre.

(A borítóképen: A navigátor Holczer Dániel (jobbra) Nyíregyházán jótékonykodott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!