Labdarúgás

2020.05.24. 08:00

Az elnök jobbkeze

A honi labdarúgás egyik, ma is legismertebb „figurája” Nyilasi Tibor.

Kolodzey Tamás

Forrás: MSÚSZ

Fotó: MSUSZ_Halmágyi Zsolt

A 66. évében járó, egykori középpályás és támadó a Ferencváros színeiben aratta sikereit, majd a bécsi Austria játékosaként profi karriert csinált.

Sokoldalú

A Nyíl becenévre hallgató focista – akit többek között Sebes Gusztáv, Puskásék trénere fedezett fel – a magyar után osztrák bajnok lett, és a gólkirályi címet szintén begyűjtötte mindkét országban, sőt európai Ezüstcipősként is letette névjegyét.

A Kutas-, majd a Szepesi-érában egyaránt eljutott az 1978-as és az 1982-es világbajnokságra, visszavonulása után pedig edző lett, a Fradival aranyérmet gyűjtött, de munkásságát a Magyar- és a hazai Szuper Kupa diadal is fémjelezte.

Aztán tett egy nagy „kanyart” és televíziós szakkommentátor lett, közben pedig különböző tisztségeket töltött és tölt be be a Magyar Labdarúgó Szövetségben. Ügyködött a felnőtt válogatott stábjában, most tagja a Csányi Sándor bankár-elnök által irányított testületnek és vezeti a szakmai bizottságot. Nyilasi nélkül manapság nem rendeznek semmilyen „valamire való” focimeccset, gálát és tornát.

(A borítóképen: Nyilasi Tibor (középen) díjátadóként is rendre szerepet kap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!