MKC

2020.05.13. 08:30

A drámai helyzetben is bizakodnak

Az NB I.-es férfi kézilabdacsapatot fenntartó Mezőkövesdi KC elnöke levelet írt, és sorait a honlapjukon közreadta.

Kolodzey Tamás

Fotó: Tóth Balázs

Pap Tamástól, a piros-fehérek első emberétől először azt kérdeztük, hogy a jelenlegi – talán zavaros – helyzetben ismét jelölteti-e magát, mire ezt a választ kaptuk:

– Még nem döntöttem el…

Telitalálat

A higgadt és megfontolt sportvezetők táborába tartozó dirigenstől arra is választ kértünk, hogy náluk milyen mértékű volt a bércsökkentés, de ezekkel a szavakkal „hűtötte” le elképzelésünket:

– Mivel belső ügyről van szó, ezért természetesnek veszem, hogy a javadalmazási kérdéseknek egyesületünk falai között kell maradniuk.

A koronavírus-válság okozta krízis arra is lehetőséget adott, hogy kicsit „turkáljunk” a kövesdiek zsebében. Az elnöknek elsoroltuk az általunk ismert bevételi szerkezetüket – országos szövetség, Mezőkövesd városa, szponzorok, tao, jegybevétel –, mire Pap Tamás hangját emelve kapásból felelt:

– Tökéletes! Annyi kiegészítéssel, hogy a szövetség pénzében szerepel a tévés jogdíj ránk eső része, a támogatói keret pedig nem számottevő…

Úgy háromszáz

A pandémia jegyében folytattuk őszinteségi rohamunkat, és óvatosan ugyan, de feltettük azt a kérdést is, hogy éves szinten két- vagy háromszázmillióra van-e szükségük a zavartalan működéshez, az élvonalbeli gárda fenntartásához. Pap Tamást ezzel sem tudtuk kihozni a sodrából:

– Inkább a nagyobbik számot kellene említenem. Azt nem tudhatom, hogy ez összejön-e, de az esély mindig és mindenre megvan.

Az MKC a napokban elszenvedett egy érvágást, a higanymozgású irányító, Horváth László ugyanis visszament Balatonfüredre. Róla ezt mondta Pap Tamás:

– Kölcsönben volt nálunk. Más távozónk hivatalosan még nincs.

Most még korai

A honi kézilabdázás szereplőinek most számos problémával kell szembenézniük. Talán az az első, hogy mikor kell nevezniük az NB I.-re, a mondás szerint ugyanis aki időt nyer, életet nyer.

– Már körvonalazódik a következő évad versenykiírása, az országos szövetség már megkezdte az egyeztetéseket a klubokkal. Jósolni nem tudok, talán nem is lenne helyes, de úgy gondolom, hogy a mai állás szerint szeptemberben vagy októberben kezdődhet majd az NB I.-es férfibajnokság. Mi a napokban elkezdjük a tárgyalásokat a játékosokkal és stábunk tagjaival, az értékeinket szeretnénk megtartani. A végleges összetételről most még nagyon korai lenne bármit közölnöm, majd ha ennek eljön az ideje, megteszem.

(A borítóképen: Pap Tamás, a Mezőkövesdi KC elnöke)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!