járvány és sport

2020.04.03. 11:00

Segítenek a vízipólósok: pakolnak, buszt adnak

Korábban már többször álltak ügyek mellé a pólósok, és a jelenlegi helyzetben is aktívak.

Molnár István

Forrás: Illusztráció/ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem marad tétlen a Miskolci Vízilabda Club. Bach­ner András szakmai igazgató az alábbiakkal kezdte nyilatkozatát:

– Számunkra nem újdonság, hogy lépünk akkor, amikor segíteni kell, amikor valamilyen ügy mellé kell állni, ezt már megtettük néhányszor a közelmúltban – mondta, majd így folytatta: – A jelenlegi szituációra való tekintettel úgy döntöttünk, hogy Kis István irányítása mellett az utánpótlásedzők, illetve az utánpótlás játékosok, a 16 év felettiek, mintegy 13-15-en már a hét végén becsatlakoznak az egyik miskolci nagyáruház munkájába. Az árufeltöltés területén segédkeznek, ugyanis látjuk, hogy az ottani dolgozók nagyon leterheltek. Az áruházlánc vezetése örömmel vette és fogadta el ezt a kezdeményezést.

Felfüggesztett tagdíjfizetés

A szakmai igazgató arról is beszélt, hogy emellett egyeztetés alatt van egy másik felajánlásuk is.

– Klubunk három kisbusszal rendelkezik, amit szeretnénk felajánlani a város részére az elesett, idős embereknek való étel, és gyógyszer kiszállítására, bevásárlásra – sorolta Bachner András. – Az akcióban részt vevő személyzet a klub edzőiből tevődik össze, az üzemanyag- és egyéb költségeket a klub fedezi. Ezen kívül nyilvánvaló, hogy használjuk az állami szervek által meghatározott védőfelszereléseket.

Bachner András azt is közölte, hogy március 1-től az utánpótlás játékosok tagdíjának fizetését felfüggesztették, egészen addig, amíg vissza nem tér a sportélet a normális kerékvágásba.

– A munka nem állt meg, minden korosztály azt a programot végzi otthon, amelyet Uliganyec Szergej erőnléti edző készített el. Erről anyagot az MVLC honlapján bárki láthat – tette hozzá Bachner András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!