koronavírus

2020.03.13. 12:30

Zárt kapusak a labdajátékok

Minden látványcsapatsportágban jelen állás szerint lesznek meccsek, nézők nélkül.

Fotó: Kozma István

A Magyar Kézilabda-szövetség a koronavírus-járvány miatt kialakult állapot és a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet miatt döntéseket hozott a soron következő kézilabdás versenyekkel kapcsolatban, a veszélyhelyzet érvényesítésére.

A magyar utánpótlás-válogatottak külföldi mérkőzései és hazai felkészülési mérkőzései ellenkező döntésig elmaradnak. Más, válogatottakat érintő, áprilisban, illetve azt követően sorra kerülő mérkőzésekről és eseményekről jelenleg nem lehet felelős döntést hozni. Amennyiben bármilyen esemény elhalasztásáról, elmaradásáról döntés születik – beleértve például a női BL négyes döntőjét és a Magyar Kupa-döntőt –, az MKSZ tájékoztatja a közvéleményt.

Az MKSZ-bajnokságok

Az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által szervezett és felügyelt kézilabda-bajnokságok és a Magyar Kupa kapcsán a Magyar Kézilabda-szövetség döntése alapján az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályban kiírt gyermekbajnokság mérkőzései ellenkező tartalmú döntésig elmaradnak. Az U14-es, U15-ös, serdülő, ifjúsági és felnőttbajnokságok valamennyi bajnoki osztályban rendezendő valamennyi mérkőzését és a Magyar Kupa-, valamint a Ligakupa-találkozókat zárt kapu mellett kell megrendezni.

A MKSZ és a tulajdonában álló vállalkozások irodái 2020. március 13-ától zárvatartanak, az irodákba a belépés nem engedélyezett, az ügyfélfogadás szünetel, az irodák azonban e-maileket fogadnak, elektronikus ügyintézést továbbra is végeznek.

Vízilabda

A Magyar Vízilabda-szövetség bejelentése szerint valamennyi hazai, felnőtt és utánpótlás országos és regionális bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni a sportágban. Emellett az adott összecsapást megelőző bemelegítés előtt a pályaválasztó félnek kötelessége a részéről biztosított egészségügyi szakember közreműködésével valamennyi sportoló és közreműködő testhőmérsékletének mérése. Ennek dokumentálása az ellenőri jelentésben kell hogy megtörténjen, amit az ellenőrnek, az edzőknek és az egészségügyi szakembernek el kell látnia aláírásával. Pozitív eredmény esetén a mérkőzés nem tartható meg.

(A borítóképen: A pólósainknak sem szurkolhatunk a helyszínen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!