Jegesmedvék

2020.03.02. 11:30

Mindhárom harmadot megnyerték, a hármat is elhozták

A Tipsport Liga középszakasza 4. fordulójának mérkőzésén újra diadalmaskodtak a Jegesmacik.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

A vendégek kapuját hosszú idő után ismét Adorján védte a rájátszásba jutás szempontjából fontos találkozón. A miskolciak „állandó” sérültjei, Részegh és Wehrs ezúttal sem szerepeltek.

Szirányi és Harrison

Nagyszerűen kezdődött a játék a diósgyőriek szempontjából. A 10. percben a védő Szirányi távolról talált a kapuba (0–1), majd a 17. perc elején a DVTK harmadik sorának légiósai vitték a prímet, a gólt pedig Harrison jegyezte (0–2). Kevéssel később azonban Minárik a meccsben tartotta csapatát, ugyanis szépített (1–2). Olyan ritkán fordul elő egy harmadban, mint ami Nyitrán történt. A piros-fehérek közül hárman részesültek kisbüntetésben, ráadásul ezt „megfejelték” Kiss P. tíz perces fegyelmijével, míg a szlovákok közül senkit nem ültettek ki.

Valchar: 1–3

A középső szakasz is éles küzdelmet hozott. A 29. percben kapták első fegyelmezésüket a nyitraiak, akik Fominykh miatt kerültek mínuszba és ebből az emberfórból összehozta harmadik találatát a Jegesmacik együttese: a 30. percben Vas asszisztálásával Valchar alakította 1–3-ra az eredményt. Ezt követően ismét százhúsz másodperces kiküldések következtek, egy a hazaiaknál, kettő a látogatónál. A harmad után 14–10-et mutatott a „lőlap”. Az 55. percben Szirányi kiállítását követően emberhátrányból Harrison talált be (1–4) és ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa. A hajrában aztán még beindult a diósgyőri henger, pár másodperccel a vége előtt Láda B. (1–5) és Kiss P. is eredményes volt (1–6). Ezzel a szép sikerrel a miskolciak lépéselőnybe kerültek a közvetlen riválisukkal szemben, arról nem beszélve, hogy zsinórban negyedik középszakaszbeli összecsapásukat is megnyerték és ez lélektani előnyt jelent számukra a folytatásra.


HK Nitra – DVTK Jegesmedvék 1–6 (1–2, 0–1, 0–3)

Nyitra, 2347 néző. V.: Müllner, Tvrdon (Synek, Vysny).

HK Nitra: Burgart – McNally, Kubka, Bucek, Siska, Csányi – Mirrison, Mezei, Fominykh, Yellow, Scheidl – Pupák, Vertsteeg, Lusnák, Kollár, Tábi – Sloboda, Mrázik, Caládi, Minárik 1, Hrusik (1) – Simboch (kapus). Vezetőedző: Tomás Chrenko, Miroslav Kovacik.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross, Kiss D., D. Rodman, Galanisz, Magosi (1) – Láda B. 1, Vandane (2), Valchar 1, Vas (1), Beach – Szirányi 1, Gőz, Beauvillier (1), Harrison 2, Kiss P. 1 (1) – Vojtkó (1), Miskolczi, Páterka (1) – Rajna (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc, + 10 perc fegyelmi (Kiss P.).

Tomás Chrenko: – Nem ezt vártuk, nem erre készültünk. Mindhárom harmadot elveszítettük, ráadásul pedig csak egy gólt ütöttünk, így ez lett a vége. A vendégek jó napot fogtak ki, megérdemelten nyertek.

Glen Hanlon: – Az eredmény nagyszerű, viszont játékban voltak nehézségeink. Amennyiben a kapusunk a legjobb emberünk, akkor nem játszottunk tökéletes meccset. Viszont nagyon jó volt az emberhátrányos védekezésünk és a helyzetkihasználásunk. A rájátszás szempontjából fontos három pontot szereztünk, de még nem végeztük el a munkát.

(A borítóképen: Kiütéssel nyertek a piros-fehérek | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!