Hokiszurkolók

2020.02.11. 16:00

Sikerült, kiszurkolták a magyarok továbbjutását

Miskolci drukkerek is elutaztak a hokiválogatott olimpiai előselejtezőjére.

Kolodzey Tamás

Forrás: A szurkolók fotója

Az angliai túrát kalandos körülmények között oldotta meg a maroknyi csoport.

– A múlt csütörtökön a hajnali géppel repültünk Londonba, majd Lutonból bérelt autóval folytattuk utunkat a 189 kilométerre lévő Nottinghamig – mondta Csorba László egykori labdarúgó-játékvezető, akivel együtt tartott a szintén hajdani dirigens, Fridély László is.

Húsz magyar, négy miskolci

– Miskolcról négyen jöttünk, és az észtek elleni meccsen még csak húszan voltunk mi, magyarok. A találkozók előtt a más országokból érkezett szurkolókkal találkoztunk, és mindenki nagyon barátságos volt hozzánk. A selejtező alkalmából a helyi sörözők tizennégyféle italt kínáltak. A talán legnagyobb városi nevezetesség, ahol megfordultunk, az az egyik szikla mélyében üzemelő pub, amely 1189 óta fogadja vendégeit. A legenda szerint már Oroszlánszívű Richárd – Anglia híres királya – is megállt ott annak érdekében, hogy katonáival egyetemben a szomját oltsa. A románok elleni második csatán már kétszázötvenen voltunk, a Nagy-Britanniával szembeni vasárnapi derbinken pedig még többen.

Honfitársaink kiszurkolták nemzeti csapatunk továbbjutását, így augusztusban jöhet az utolsó kvalifikációs torna a franciák, a lettek és az olaszok ellen, a pekingi téli olimpiáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!