Labdarúgás

2020.02.11. 09:30

Magyar Kupa nyolcaddöntő és NB I-es edzőváltás

A Mezőkövesd Zsóry FC a Kaposvári RFC csapatával ütközik meg a nyolcaddöntőben.

Fotó: Vajda János

Kedden és szerdán rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első meccseit. A mai egyetlen mérkőzést Szegeden játsszák, azért, mert az Újpest FC fővárosi pályájára a licencet – a játéktér nem megfelelő állapota miatt – a Magyar Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága visszavonta. Az MK-ban egy megyei együttes van még versenyben, a Mezőkövesd Zsóry FC, amely hazai pályán kezdi az oda-visszavágós párharcot a Kaposvári RFC ellen (a visszavágót, visszavágókat a jövő héten szerdán játsszák).

A heti MK-program:

Kedd

19.30: Újpest FC (NB I.) – Mol Fehérvár FC (NB I.), Tv: M4 Sport

Szerda

14.00: Lipót Pékség SE (NB III.) – Zalaegerszegi TE FC (NB I.)

14.00: Dorogi FC (NB II.) – III. kerületi TVE (NB III.)

14.00: Pécsi MFC (NB III.) – Paksi FC (NB I.)

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) – Kaposvári RFC (NB I.)

18.00: Békéscsaba 1912 Előre (NB II.) – Puskás AFC (NB I.)

18.00: MTK Budapest (NB II.) – Dunaújváros-PASE (NB III.)

19.30: Budapest Honvéd (NB I.) – Szombathelyi Haladás (NB II.), Tv: M4 Sport


Edzőváltás a Zalaegerszegnél

Távozott posztjáról Dobos Barna, a labdarúgó NB I. utolsó előtti, 11. helyén álló Zalaegerszegi TE FC gárdájának vezetőedzője. A klub honlapjának beszámolója szerint a szakember a hétfői vezetőségi ülésen ajánlotta fel lemondását, melyet Végh Gábor tulajdonos elfogadott. A vezetőedző elmondta, töretlenül hisz a csapatban, de most azzal tud a legtöbbet segíteni a klubnak, ha lemond a vezetőedzői pozícióról, és így megadja a lehetőséget, hogy egy új impulzus lendítsen az együttesen. „Nagy élmény volt a Zalaegerszegen eltöltött másfél év, örök emlék az előző idény győzelmi sorozata és a bajnoki cím, az, hogy milyen egységes és remekül futballozó csapatunk volt. A feljutás után az NB I.-ben ősszel stílusos játékot tudtunk kialakítani, de sajnos a helyzetkihasználásunknak jobbnak kellett volna lennie” – nyilatkozta Dobos Barna. Utódja Márton Gábor lett, aki fél évre írt alá, másodedzője pedig Takács Lajos lesz. A stábban marad kapusedzőként Vlaszák Géza, erőnléti edzőként pedig Victor Moore.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában