Beharangozó

2020.02.22. 13:30

Lesz mire figyelni a hétvégén a sport szerelmeseinek

Röplabda, kézilabda, floorball és kosár. Akcióban szombaton a megye csapatai.

Röplabda: NB I. liga

Női röplabda NB I. liga, 16. forduló

TFSE – DVTK-Fux

(Budapest, Győri út, szombat 18.00)

Toma Sándor, a DVTK-Fux szakmai igazgatója: – A megszerzett pontok alapján mi vagyunk az esélyesebbek, jelenleg a TFSE a MÁV Előrével küzd a harmadik helyért. Létkérdés számunkra a győzelem, mert nem akarunk leszakadni sem az éllovas Balatonfüredtől, de nem szeretnénk magunkra engedni az előbb említett két csapatot sem. A múlt hét végén a Magyar Kupa döntője miatt nem volt bajnoki forduló, így egy kicsit több időnk volt a fizikális képességek fejlesztésére. A mostani ellenfélre való felkészülést a héten kezdtük el, az edzéseken megfelelően készültek a lányok, mindenki koncentrált volt. Fontos lesz, hogy rájuk tudjuk-e erőltetni a fővárosiakra az alapjátékunkat, kemény rangadóra számítok. Jelenleg mindenki egészséges, sérültünk, betegünk nincs.


Kézilabda: NB I./B

Férfi kézilabda NB I./B., Keleti csoport, 13. forduló

ContiTech-FKSE Algyő – ÓAM-Ózdi KC

(Algyő, szombat 18.00)

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: – Nagyon szeretnénk Algyőről elhozni a két pontot, hiszen ez még nem sikerült, mióta a csapat edzője vagyok. Az őszihez hasonlóan egy szoros mérkőzésre számítok, ahol bármi megtörténhet. A Nyíregyháza ellen voltak biztató jelek, remélem, hogy a jó formánkat állandósítani tudjuk, ebben az esetben lesz esélyünk az alföldi gárda otthonában. A bajnokság első feléhez képest nem az előnyére változott az Algyő kerete, de ez nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen. Hazai pályán egész biztos, hogy nagyon szervezett és veszélyes ellenfél vár ránk. Nekünk viszont kellenek a pontok, reméljük, a hosszú utazást követően eredményesen térhetünk majd haza.


Floorball: ob I

Férfi ob I, 14. forduló:

Debreceni EAC – Kazincbarcikai Ördögök

(Debrecen, szombat 16.00)

Szabó Ákos, a Kazincbarcikai Ördögök csapatvezetője: – Sajnos tartalékosan utazunk el, és ez megnehezíti a dolgunkat az egyébként rendkívül erős Debrecen ellen. Remélem, hogy szoros védekezéssel és gyors kontratámadásokkal meg tudjuk őket lepni, persze ehhez még a pontos befejezések is kellenek majd.


Kosárlabda, NB I./B

Férfi NB I./B, Piros csoport, 21. forduló

Budapesti Honvéd SE – MEAFC Miskolc

(Budapest, szombat 15.30)

Drahos Gábor, a MEAFC vezetőedzője: – Hazai környezetben egy nüanszokon múló, fájó vereségbe hajszolt minket a Budapest Honvéd SE, ugyanakkor hozzáteszem: gyatra hárompontos százalékkal és nem túl jó játékkal rukkoltunk ki akkor. A mai napon csupán ezt a két tényezőt kell megváltoztatnunk, és akkor továbbra is versenyben leszünk a rájátszásos szalmaszálért.


 

Női NB I./B Zöld csoport, 17. forduló

Kiss Lenke KA – Aluinvent-DVTK U23

(Budapest, szombat 16.00)

Magyar Gergely megbízott edző: – A junior döntőig van négy hetünk, és az U23-as meccseket az arra való felkészülésre használjuk. Elsősorban a juniorcsapattal fogunk tehát pályára lépni, s próbálunk gyakorolni bizonyos, később bevetésre kerülő taktikai elemeket. Jelenlegi ellenfelünk a tabellán az utolsó helyen áll, tehát a gyakorlás mellett alapelvárás a győzelem kiharcolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!