súlyemelés

2020.02.07. 17:00

Bírói továbbképzés Abaújszántón

Rövidesen átadják a városban az új súlyemelő-edzőtermet.

Molnár István

A résztvevők

Forrás: Magánarchívum

Múlt szombaton a megyei versenybíróknak tartottak továbbképzést Abaújszántón, az önkormányzat rendezvénytermében. Réz Attila, az eseményt vezető versenybíró lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a képzésen az alábbi szakemberek vettek részt: Fekete László (Abaújszántó), Fekete Diána, Morvai Zoltán, Lipkovicsné Kun Ágnes, Szűcs Anita, Vasas Péter, Molnár Péter (Szerencs), Réti István, Ecseri Roland, Réti János (Tiszaújváros), Fekete József, Fodor Emese (Ózd), Pátrovics Géza, Rédei Veronika, Hornyák Lajos, Papp István (Kazincbarcika), Varga Zoltán (Miskolc).

Értékelték, véleményezték

– Fekete László vezetőedző és Sáfián Ádám, a város sportágunkat messzemenően támogató polgármestere igazán méltó helyszínt biztosítottak a találkozóra – tette hozzá Réz Attila. – Először a szabálykönyv bírókra vonatkozó részeit beszéltük meg, ezt követte az IWF 2019-es szabályváltoztatásának ismertetése, amit Budapesten Fábik Bélától hallottunk. A harmadik részben egy nyolcfős képzeletbeli verseny tájékoztató bírói szólító feladatait oldották meg papíron a jelenlévők. Végül levetítettem a Máthé József által Budapesten bemutatott gyakorlatokat, értékelték, véleményezték a meghozott bírói döntéseket a jelenlévők. A találkozást valamennyien hasznosnak ítéltük meg, és azzal zártuk, hogy polgármester úr és Fekete László elkalauzolt bennünket az éppen átadás előtt álló új edzőterembe, ahol a négy új edződobogó, a súlyzókészletek, öltözők, mosdók, melegítőkonyha az eddigiektől is jobb körülményeket biztosítanak majd a szántói és környékbeli súlyemelő fiatalok számára.

Az első ez évi borsodi versenyt február 22-én rendezik meg Szerencsen, amely egy területi minősítő lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!