NB III

2020.01.09. 16:30

Visszatért a csapathoz a korábbi játékos

Az FC Tiszaújváros labdarúgó csapatánál január 20-án kezdődik a téli felkészülés.

Molnár István

A Magyar Kupában a Mol Fehérvár FC volt az újvárosiak vendége (0-3)

Forrás: ÉM

A megyei NB III-as futballcsapatok közül az FC Tiszaújváros gárdája áll a legelőkelőbb pozícióban a harmadik vonal Keleti csoportjában: a dél-borsodiak 26 pontjukkal a 7. helyen tanyáznak, tizenhét kört követően (az Ózdi Kohász csapatát menet közben kizárta a szövetség a pontvadászatból, így két együttest kivéve minden klub neve mellett tizenhat találkozó szerepel). A Tisza-partiaknál hivatalosan december 4.-e óta tart a téli pihenő, ugyanis ekkor tartották meg az évzáró bankettet.

Volt, amikor vezették

– Elég hosszúra nyúlt a téli pihenő, azonban a játékosok hétfőtől egy két hetes feladatot végeznek, melyet az erőnléti edzőnktől, Dajka Lászlótól kaptak, és amely futó, valamint különböző erősítő gyakorlatokból áll. Ezt kell megcsinálniuk, remélem, hogy mindenki a lehető legjobb állapotban érkezik meg a január 20-án induló, hét hétig tartó felkészülésre, alapozásra – mondta lapunknak Gerliczki Máté, az FC Tiszaújváros vezetőedzője, aki azt is hozzáfűzte, hogy a saját programját maga is elvégzi, ugyanis ,,nem néz ki jól„, ha az edzőn is plusz kilók vannak.

A tréner ezt követően a helyezésüket, az eredményeiket értékelte.

– A célunk, mondhatni folyamatosan, nem egy szezon óta, hogy a 4-8. hely között zárjunk – jelentette ki Gerliczki Máté. – Az első hét találkozónk remekül sikerült, hiszen ötször nyertünk, és két alkalommal értünk el döntetlent, volt olyan pillanat is, amikor vezettük a bajnokságot. Ez a helyzet nyilván kellemesebb, mint amikor a kiesés ellen kell küzdeni, de bevallom, vártuk is már, hogy egyszer ilyen jól induljunk. Ezt az eredménysort egyrészt annak köszönhettük, hogy már 2019 tavaszán kialakult egy bizonyos mag a csapatnál, amelyre lehetett építeni, a játékunkat pedig tudtuk tovább csiszolni. Másodsorban megemlíteném, hogy a nyári felkészülés is a tervek szerint zajlott le, és mindezek azt jelezték számomra, számunkra, hogy egész jók lehetünk. Ez bekövetkezett, s ahogy jöttek a sikerek, nagyobb lett az önbizalom, nyugodtabban tudott dolgozni játékos, szakvezetés, klubvezetés egyaránt.

Három hazai vereség

A helyezésbeli visszaesést, hogy nincsenek a dobogón, az alábbiakkal magyarázta az újvárosiak szakmai munkájának felelőse:

– Sajnos, kikaptunk olyan csapatoktól, amelyek a hátsó régióban helyezkednek el – közölte Gerliczki Máté. – A pozitív eredményeknek van, lehet olyan hatása is, hogy a játékos fejben kevésbé koncentrál, előre elhiszi, hogy az adott meccset biztosan megnyeri. Lehet, ez ütött vissza egy-két esetben. Itthon három olyan vereség is becsúszott, amelyet nem igazán vártunk: nyert nálunk a Balassagyarmat, a Hatvan, és az Eger is. Viszont annak örültem, hogy az úgynevezett élcsapatok ellen jól ment, le tudtuk győzni a DEAC-ot, a Jászberényt, illetve a Ceglédet is. A vereségek, ez a hullámzás megmutatta, hogy van még hova fejlődni, mindenkinek, nem csak a játékosoknak, nekünk is.

Tiszaújváros nem az a hely, ahol félévente cserélgetik az edzőt, Gerliczki Máté is már 3,5 esztendeje dolgozik az újvárosiaknál.

– A Tiszaújvárosba való igazolásomnak az elsődleges oka az volt, hogy láttam, megfelelőek a körülmények, magas szintű szakmai munkát lehet végezni, meg lehet valósítani az elképzeléseket, természetesen akkor még nem ismertem az itteni vezetőket – fogalmazott a tréner. – Az elmúlt három év fél évben nagyon jó viszonyt tudtunk kialakítani egymással, maximálisan elégedett vagyok azzal, amilyen lehetőséget teremtenek, és ahogyan személy szerint engem is támogatnak. Van egy főállásom is, az egyik biztosítónál, ahol szintén akadnak feladatok, de a két dolgot, azt és a labdarúgást teljes mértékben össze tudom hangolni.

Az FCT keretében maximum két-három változás lesz a holtszezonban, ebből egy már ismert: visszatért a korábban egy évet már Tiszaújvárosban lehúzó Kristófi Sándor, akinek a legutóbbi klubja a szintén NB III-as Sényő-Carnifex volt. A gárda hét felkészülési találkozót vív majd, az elsőt január 25-én. A bajnokság második része március 8-án indul.


A házi góllövőlista

5 gólos: Csicsek Levente

4 gólos: Gelsi László

3 gólos: Terdik Zsolt

2 gólos: Bene Attila, Hussein Shadi, Molnár Máté, Nagy Dávid, Pap Zsolt

1 gólos: Burics András, Bussy Dávid, Kulcsár Hunor, Orosz Máté, Tóth Márk

Öngól: Bagó Patrik (Ceglédi VSE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!