Jegesmedvék

2020.01.22. 09:00

Nem tudtak kimászni a gödörből

Kedden este ismét hazai jégen küzdött a DVTK Tipsport-ligás hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Amikor még minden rendben volt, a meccs első gólját a DVTK szerezte

Fotó: Ádám János

A piros-fehéreket sérüléshullám sújtja, ezzel összefüggésben a napokban visszahívták Kiss Dánielt, az Erste Ligában szereplő újpestieknek február 14-ig kölcsönadott védőt, így ismét a diósgyőrieknél szerepel és klubja már a keddi, 42. forduló mérkőzésre is nevezte. A DVTK újonc csatárokat avatott: a 18 éves Mattyasovszky Gergely és a 17 esztendős Galajda Zsombor életében először vonult ki a nagyokkal a jégre. Mivel Beauvillier, D. Rodman, Lövei, Miskolczi, Részegh, Vas és Vojtkó is hiányzott sérülés miatt, így a hazaiak a gyerekekkel együtt gyakorlatilag három sort képeztek. További személyi érdekesség: a védő Vandane-t a második sorba támadónak jelölte mestere és ténylegesen ezen a poszton szerepelt.

Egy ide, egy oda

Az első harmad elején hosszú ideig nem tudott kijönni a saját harmadából a Diósgyőr, aztán pár nem túl nehéz kapus produkció következett. A 9. percben Magosi előtt adódott az első ziccer: remek korongot kapott a kék vonal előtt, fordult és kapura tört, a védők azonban beérték, sanyargatták, végül a legénység elvitte a kaput és a gól helyett a harmad előtt jött a buli. Néhány palánkra kenés és egy félkomoly verekedés után ketten-ketten ültek ki, így maradt az öt-öt mezőnyjátékos. A 12. percben a késleltetett nagymihályi kiállítást Gőz tette okafogyottá, ugyanis középről, 8 méterről pontos tenyerest küldött a bal felső sarokba (1-0). A 16. percben Hancák távoli bombájába Korhonen beleszúrt, a korong pedig a keresztvas alá vágódott (1-1). Ezután Vorobyevet elkapta a korong, a játékos egy percig mozdulatlanul feküdt a jégen, aztán letámogatták.

A középső játékrészben Dudás vasat forgácsolt emberelőnyben, a Jegesmacik pedig domináltak, lövöldöztek, de hiába. A játékosok biztos lövőhelyzeteket kerestek, ezért sokszor csak cicáztak, míg a 29. percben a dallamos nevű Lalancette táncoltatta meg Rajnát, aztán a lábai között a hálóba csúsztatott (1-2). A 32. percben Beach szólója végződött balul, mert addig variált, amíg elvétette a játékszert. A kiugratásokra építették taktikájukat a vendéglátók, akiknek akadtak is bíztató kísérleteik, de mindig volt egy menteni tudó védő. Magosiék lövései rendre középre mentek, Trencannak csemegét okoztak.

Gól nélkül

A 43. percben Ritó kaparta ki a gesztenyét Magosinak, utóbbinak viszont a fonákjára ment a korong és lövés helyett csak emelni tudott, vesztére. A 46. percben Kiss P. kecsegtető szituációban lyukat ütött, persze a másik oldalon is akadtak nagy lehetőségek. A folyamatos összjátékot a sok átadási hiba és elvétett helyezkedés gátolta. A miskolciak a tartalékaikat mozgósították, de ellenfelük jól kombinált, területet zárt és a kaput is ügyesen védte. A Tavoda kétpercese esélyt adott az egyenlítésre az 53. percben, ebből azonban Simun csaknem növelte csapatának előnyét. Rajna lehívása, időkérés majd újabb, ezúttal talán nem várt Maci-vereség zárta a napot.


DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Ingema Michalovce 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Miskolc, 890 néző. V.: Kalina, Korba (Smrek, Beniac).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Szirányi, Harrison, Galanisz, Magosi – Láda B., Dudás, Vandane, Tousignant, Beach – Gőz 1, Kiss D. (1), Farkas M., Ritó, Kiss P. (1) – Galajda, Mattyasovszky – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HK Dukla Ingema Michalovce: Trencan – Hancák (1), Ventela (1), Korhonen 1, Lalancette 1, Spilár (1) – Pukka, Mesikammen, Hricina, Galambos, Maslonka – Tavoda, Vorobyev, Safaralejev, Linet, Gilák – Zakucia, Chalupa, Simun, Hvila – Surák (kapus). Vezetőedző: Miroslav Chudy.

Kiállítások: 10+10 perc fegyelmi (Beach), ill. 10 perc.

Marcel Rodman: – Tisztességes mérkőzést játszottunk és többet érdemeltünk volna a nulla ponttól. Soha nem volt még ilyen rövid a kispadunk.Az egyetlen negatívum, hogy a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, ez okozta a vesztünket.

Miroslav Chudy: – Tudtuk, hogy a hazaiaknál sok a sérült, így a hiányzó. Nekünk nagyon fontos volt a három pont megszerzése és mivel ez sikerült, természetesen nagyon örülünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!