2019 legjobb sport képei

2020.01.15. 10:00

Merre visz a labda íve, mit hoz majd az új pillanat?

A sportfotózás nehézségéről és szépségéről mesélt kollégánk, Bujdos Tibor.

Bujdos Attila

Sokféle sporteseményt örökít meg a fotográfus 2019-es munkáiból született válogatás

Fotó: Bujdos Tibor

A 2019-es sporteseményeket megörökítő, sportvonatkozású fotói közül válogatott Bujdos Tibor, az Észak-Magyarország fotóriportere.

Öröm és bánat

Ebből az alkalomból tettük fel neki a kérdéseket: miért pont ezeket a képeket választotta, mennyivel nehezebb sportfotót készíteni, mint egyéb témát fotózni, illetve: honnan tudja, mi a megfelelő pillanat a kép elkészítéséhez?

A következő válaszokat fogalmazta meg a felvetésünkre: „a jó sportfotók nemcsak egy látványos szituációt mutatnak, hanem megmutatják az érzelmeket is: nehézséget, erőlködést, bosszúságot, küzdelmet, örömet és bánatot.

Itt a pillanat törtrésze alatt kell jól helyezkedni, előre gondolkodni – mi lehet a következő mozdulat, pontosan merre visz a labda íve, és így tovább. Bele kell számítani a gépeink lassúságát, ismerni kell a sportot, és nem hátrány, ha a fotós sportolt is” – mondta.

Az is kiderült, nem idegen tőle a testedzés: „a DVTK-ban asztaliteniszeztem. Fociztam, később kézilabdáztam. A Honvéd Papp József SE-ben tollaslabdáztam – ezeket versenyszerűen. A Balaton átúszásában háromszor vettem részt, rendszeresen kerékpározom, és evezek a Bodrogon.”

Az itt látható képösszeállítás sem kizárólag versenysporteseményeket idéz, hanem olyanokat is, amelyeken a mozgás öröméért vettek részt az emberek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!