Jegesmedvék

2020.01.18. 09:00

Különleges hétvége előtt állnak a Macik

A hét végén a miskolci jégcsarnok ad otthont a Magyar Kupa négyes döntőjének.

Kolodzey Tamás

A legjobb eredményt szeretnék elérni a Macik

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

A nézők négy találkozót láthatnak, azt azonban előre nem lehet tudni, hogy a küzdő felek egymás között szombaton hogyan osztják el a „lapokat”, hiszen a jégkorongban minden lehetséges.

Átérzik a fontosságát

– Különleges hétvége előtt állunk, hiszen három különböző ligából érkező négy csapat próbál megnyerni egy kupát – újságolta Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Minden együttes ki akarja érdemelni azt, hogy kupateljesítménye alapján az ország legjobbjának nevezzék, ez külön motivációt ad a játékosoknak és a stáboknak. A külföldi és a magyar játékosok egyaránt átérzik a fontosságát ennek a hétvégének. A hokisok között és a szakmai stábban vannak olyanok, akik rendelkeznek kellő rutinnal az ilyen kupameccsekhez. Mi két dologból próbálunk meg előnyt kovácsolni: az egyik a hazai pálya, hiszen a szurkolóink előtt nagyon szeretünk játszani. A másik, hogy ezen a héten nem volt mérkőzésünk, így hétfőtől csak erre a hétvégére készülhettünk. Ez a szezon során ritkán adatik meg, ezért a szokottnál több időt töltöttünk az edzésekkel és az ellenfeleink feltérképezésével. Az elődöntőben rögtön nagyon kemény erőpróba vár ránk, hiszen az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb magyar csapatával meccselünk és az elért eredménytől függ a további lépésünk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy elnyerjük a serleget.

Talán dunaújvárosiként

Vas János, a Macik válogatott csatára – akit sokan máig szapporói hősnek hívnak – így vélekedett a szombat délutáni elődöntő mérkőzésükről:

– Személyesen nekem mindenképpen érdekes és különös lesz ez a torna. A székesfehérváriaknál annak idején két szezont húztam le és emlékezetem szerint ellenfélként egyszer sem szerepeltem ellenük. Azt ugyanis nem számítom ebbe a kategóriába, hogy „megboldogult” tizenhat esztendős koromban, még dunaújvárosiként talán szemben álltam velük.

A DVTK Jegesmedvék – Hydro Fehérvár AV19 találkozón az osztrák alapú EBEL és a szlovák működtetésű Tipsport Liga magyar reprezentánsai csapnak össze.

– Extra érzelmeket rejt ez a hét vége – folytatta Vas János. – A kupadöntő specialitása, hogy az FTC-Telekom révén képviselteti magát a magyar üzemeltetésű Erste Liga is, összességében így azt mondhatom, hogy a négy legjobb hazai gárda feszül egymásnak. Ennek jegyében valamennyi társaság meg akarja mutatni, hogy mit tud. Nem vállalok nem kockázatot, ha kijelentem, hogy különlegesen kiélezett összecsapások várnak a mezőnyre. Mindenki a saját dolgára koncentrál, a nagy nyertes pedig a szurkolótábor lehet. Az természetes, hogy mi két győzelemmel akarjuk zárni a szombat-vasárnapot, hiszen az a célunk, hogy megszerezzük a klub történetének harmadik Magyar Kupa győzelmét.

A program

Január 18., szombat

15.30: DVTK Jegesmedvék – Hydro Fehérvár AV19

19.00: FTC-Telekom – MAC Újbuda

Január 19., vasárnap

12.00: a 3. helyért (az előző napi vesztesek meccse)

15.30: az 1. helyért (az előző napi nyertesek találkozója)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában