Labdarúgás

2020.01.21. 09:30

Hatszázan tapsoltak Zsóri Dánielnek

P betűt kapott ajándékba Zsóri Dániel Az Év Sportolója Gálán.

Kolodzey Tamás

Fürjes Balázs jutalmazta a Puskás-díjas Zsóri Dánielt

Forrás: MSÚSZ

Fotó: MSUSZ_Halmágyi Zsolt

A Nemzeti Színházban a napokban tartott gálaünnepség egyik legmeghatóbb pillanata Zsóri Dániel díjazása volt.

Megszolgálta

Amikor hatszáz vendég előtt megjelent a színpadon dr. Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, még senki nem sejtette, hogy mivel ajándékozza meg Zsóri Dániel Puskás Ferenc-díjas labdarúgót, a Mol Fehérvár FC játékosát.

Azután felmutatta a zöld színű tárgyat, és a nézőtéren rögtön leesett az a bizonyos „húszfilléres”.

– A régi Puskás-stadion bontásakor eltettük a leghíresebb magyar nevét hirdető feliratot – mondta a sporthoz ezer szállal kötődő politikus.

– Úgy gondoltuk, hogy az első betűt, ezt a bizonyos P-t annak a focistának adjuk, aki valamilyen cselekedetével a legjobban megszolgálta. Mivel Zsóri Dánielt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a földkerekség egyik legjobb futballistájának emlékére alapított kitüntetéssel ismerte el, úgy gondoltuk, hogy ez a tárgy Daninál lesz a legjobb helyen.

A jutalmazott – rövid beszédében – ígéretet tett arra, hogy mindvégig ápolni fogja a Puskás-örökségét, majd felcsattant a vastaps.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!