2019 legjobb sport képei

2020.01.16. 14:00

Egy pillanatra sem lehet kiengedni fotózás közben

A sportfotózás nehézségéről és szépségéről mesélt kollégánk, Kozma István.

Bujdos Attila

Fotó: Kozma István

A 2019-es sporteseményeket megörökítő, sportvonatkozású fotói közül válogatott Kozma István, az Észak-Magyarország fotóriportere.

Öröm és bánat

Ebből az alkalomból kérdeztük: miért pont ezeket a képeket választotta, mennyivel nehezebb sportfotót készíteni, mint egyéb témát fotózni, illetve: honnan tudja, mi a megfelelő pillanat a kép elkészítéséhez?

A következő válaszokat fogalmazta meg a felvetésünkre: „a választott fotóknál két eset lehetséges. Vagy a tökéletes pillanat, ami kiemeli a többi fotó közül. Itt a vízilabdagól a kedvencem. Vagy a sport­eszköz »nem rendeltetésszerű használata« – a rali­autó lökhárítója a pályabíró kezében. Tehát a vicces pillanat megmutatása. Érdekesség, hogy 2019-ben sok sport­eseményen történt eljegyzés vagy esküvővel kapcsolatos esemény. Egy pillanatra sem lehet kiengedni, mert Murphy törvénye mindig esedékes lehet, és esetleg akkor történik valami érdekes, amikor nem figyel az ember. Sajnos nem tudom kitől származik az idézet, de ha a labda már látszik a keresőben, rég lemaradtál az akcióról. És tényleg így van. Ismerni kell a sportágat, és előre tudni, mi fog történni. A játékos még hozzá sem ér a labdához, de már nyomni is kell az exponálógombot”.

Kollégánk azt is elmondta: régen sokat biciklizett, nagy kedvence a frizbi és a kamázás a mai napig. De a rali az örök kedvenc.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!