DVTK beharangozó

2019.12.14. 19:00

Szervezett, taktikus játékkal, szerencsével, szurkolói támogatással

Nagy az érdeklődés, a kérdés az, hogy tízezer fölött lesz-e nézőszám a DVTK – FTC meccsen.

Berecz Csaba

Két hete, a másik „nagy” csapat, a Fehérvár (kékben) járt Diósgyőrben, és elvitte a 3 pontot

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB I. 16. fordulójában vasárnap 18.00-tól Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC mérkőzést rendeznek a Diósgyőri stadionban. A hazai együttes az előző fordulóban, a múlt héten szombaton nem várt győzelmet aratott az idei évadban remekül teljesítő Mezőkövesd Zsóry FC otthonában, ugyanis a 90. percben szerzett góllal 1-0-ra nyertek. A Ferencvárosi TC az elmúlt egy hétben két döntetlent ért el, egy hete a Puskás AFC elleni hazai bajnokijukon 2-2-re végeztek, csütörtökön este pedig az Európa Liga csoportkör zárásán 1-1-gyel zártak a bolgár Ludogorets vendégeként, és ezzel véget ért számukra a nemzetközi sorozat, ugyanis a továbbjutáshoz győzniük kellett volna. A fővárosi zöld-fehérek számára így maradt a hazai bajnokság, mint bizonyításai terep (ugyanis a Magyar Kupából ők is kiestek már, a DVTK-hoz hasonlóan), ahol annak ellenére jól állnak, vezetik a tabellát, hogy a nemzetközi porondon is meccseket kellett játszaniuk.

Győzelemmel

– Mindenféleképpen győzelemmel szeretnénk búcsúztatni az évet, a csapat, a szurkolók, a város ugyanis megérdemelné ezt. Persze nem mi vagyunk az esélyesek, de azért dolgozunk, hogy minden piros-fehér érzelmű ember boldogan tudjon hazatérni a meccs után – jelentette ki Feczkó Tamás, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatnak vezetőedzője, aki arra a felvetésre, hogy az önbizalomnak van némi alapja az FTC elleni bajnoki előtt, így folytatta: – Nagy pozitívum, hogy sok negatív sorozatot megszakítottunk, ráadásul idegenbelieket, hiszen az Újpest és a Mezőkövesd vendégeként is nyerni tudtunk. Ezek a meccsek visszaigazolták azt, hogy minden csapat ellen van reális esélyünk a győzelemre, aminek örülök, már csak azért is, mert az FTC elleni jegyeladásból, abból, hogy csütörtökön estig közel 8000 belépő talált gazdára, arra lehet következtetni, hogy ezt a szurkolók is így látják. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy másik országban, vagy egy szigeten lennék, ugyanis azt tapasztalom a városban járva, és nem csak én, hanem a játékosok is, hogy nem tudunk úgy az emberek között lenni, hogy ne kapnánk legalább egy biztató szót. Ilyenekért érdemes ezt csinálni, labdarúgónak, vagy edzőnek lenni.

Legjobb csapat

Feczkó Tamás a beszélgetés során a Ferencvárost Magyarország legjobb csapatának nevezte, és hozzátette: a zöld-fehérek az európai kupaporondon is bizonyították, hogy jó csapatuk van. A DVTK szakvezetője azt is kiemelte, hogy a listavezető fővárosi együttesnek csupán egy veresége van eddig a bajnokságban, amit még az idény elején szedtek össze (az évadban lejátszott harmadik bajnokijukon, a Puskás AFC vendégeként maradtak alul 4-1-re).

– Azóta nagyon viszont magabiztosan és jól menetelnek, de ez minket annyira nem érdekel, a mi célunk az, hogy ma valahogy föléjük kerekedjünk, hogy megduplázzuk vereségük számát – mondta Feczkó Tamás, aki arra a kérdésre, hogy a csütörtökön lejátszott EL-meccse után milyen Ferencvárosra számít, hiszen a tegnapi hazaérkezésük után tulajdonképpen egy napot, a mait tudják színtisztán a DVTK elleni felkészülésre fordítani, így felelt: – Nagyon sok bajnoki mérkőzés előtt voltak ilyen helyzetben, és ez nem jelentett problémát számukra. Minden meccsükön sikerre éhes csapatként játszottak, biztos vagyok benne, hogy az idei évet jó eredménnyel, győzelemmel akarják lezárni.

A diósgyőri szakvezetőnek felvetettük, hogy ami viszonylag jól működött a Mezőkövesd elleni, idegenbeli meccsen, az hogy, a sérült Márkvárt helyett nem akartak pár nap alatt egy másik játékmestert ,,kinevelni”, hanem inkább kettős fedezékben játszottak, a hátvédsor előtt, Iszlai mellett egy védő, Vági jutott szóhoz, hogy ő is az ellenfél támadójátékát tompítsa, ez a taktika, felállás egy másik dobogós csapat ellen is célravezető lehet-e. Továbbá azt is megkérdeztük, hogy Márkvárt egyáltalán bevethető-e.

– Egy edzőnek mindig az a feladata, hogy a rendelkezésére álló játékoskeretből, a lehető legjobbat kihozza, hogy a taktikát, és minden mást ehhez igazítson – mondta Feczkó Tamás. – Márkvárt az egyik legjobb formában lévő játékosunk, és, ha egészséges lesz, ami csak a meccs napján derül ki, akkor játszani fog. Ha nem lesz száz százalékos állapotban vasárnap, akkor nélküle állunk ki. Vagyis, most csak azt mondhatom: több taktikai variáció is lehetséges az FTC ellen.

Hogy Márkvárt játszik-e, az kérdéses, viszont amikor amikor arról érdeklődtünk a szakvezetőnél, hogy ki az, akire nem számíthat, Makrai, Adukor és Karan nevét említette.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a diósgyőri vezetőedző meglátása szerint mi kellene ahhoz, hogy a bevezetőjében megfogalmazott, céljukat, vágyukat, az FTC legyőzését elérhessék.

– Nagyon szervezett és taktikus játékkal lehet sikert elérni ellenük, extra szurkolói támogatással, és jó adag szerencsével – felelete Feczkó Tamás.

Téli szünet

A vasárnapi bajnoki meccset követően téli pihenőjét kezdi meg a DVTK labdarúgócsapata, ami nem lesz túl hosszú, szűk három hetes lesz, hiszen január 3-án folytatódik a a munka. Elsősorban azért, mert a tavaszi szezon január utolsó hét végéjén indul (január 25-én a Zalaegerszegi TE FC vendége lesz a DVTK). A téli felkészülés első napjai Diósgyőrben lesznek, majd január 9-e és 19-e között Ciprusra utaznak a piros-fehérek, edzőtáborba.

Várható kezdőcsapat

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Vági, Polgár, Brkovic, Tamás M. – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rudi Pedro, Hasani – Ivanovski.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!