Vegyész RC

2019.12.01. 13:30

Százszázalékos maradna a Kardos-gárda

Vasárnap Sümegen lép pályára a Vegyész RC csapata a férfi NB I-ben.

Molnár István

Marcilio Braga, a barcikaiak egyik légiósa

Forrás: ÉM

Szerdán maratoni, öt szettes, 109 perces csatában maradt alul a Challenge Kupa legjobb 32 közé jutásért zajló párharc visszavágóján a török Tokat Belediye Plevnével szemben a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata. Az első, 0:3-as idegenbeli vereség után sokan talán azt gondolhatták, de az észak-borsodi gárda – kiegészülve a Törökországban nem játszó Marcilio Bragával – hazai pályán sem lesz képes sokkal többre, aztán megnyerte az első két játszmát...

Kitartottak a szurkolók

– Igazából amit tudtunk, azt megtettük – mondta lapunknak Marek Mardos. – Amíg jó volt a fogadásunk, addig partiban voltunk a törökökkel. Beugró feladónk, Toronyai Miki is tökéletesen osztotta el a labdákat, nem érződött rajta, hogy hónapokat hagyott ki. Hétfőn a junioroknál készült, kedden, illetve szerda reggel velünk, vagyis három edzéssel a lábában vállalta a mérkőzést, 40 évesen. Hozott blokkot, és úgy is pontot, hogy rövid labdát mentett, hasalt a földön, letette a kezét, ahonnan átpattant a labda túloldalra. Amikor már nem volt a fogadásunk a megfelelő szinten, és Mikinek is többet kellett futnia a labdákért, már pontatlanabbak voltak a feladások, ennél fogva támadásban már nem tudtunk olyan hatékonyak lenni. Nem lehetett panasz a szurkolóinkra sem, akik végig mellettünk voltak, buzdítottak bennünket. Nagy részük úgy jöttek ki a csarnokba, hogy a 0:3-t követően is talán tovább lehet lépni a következő körbe. Miattuk, és Toronyai Miki miatt sajnáljuk, hogy ez a bravúr végül nem jött össze. A törökök játékáról annyit: az első két szettben a mi pozitív játékunk mellett elég sokat rontottak, talán a tisztes előny tudatában nem voltak elég koncentráltak.

A feladóhelyzetről még utólag annyit: a fiatal játékmester, Csizmadia pénteken szenvedett bokasérülést, egy junior találkozón, az elsőszámú feladónál, a venezuelai Páeznél pedig hétfőn reggelre újult ki a korábbi lábfej gondja. Korábban fájlalta a vállát is, ezt rendbe rakták, speciális gyakorlatokat végez, az állapota szépen javul. Hogy mikor tud újra pályára lépni, egyelőre nem tudni, talán már a jövő hét végén a MAFC ellen, Csizmadia azonban már most, a hét végi meccsen, ugyanis szerdán is beállt pár pontra.

Nem tartalékolnak

A VRCK a nemzetközi kupabúcsú után ismét hazai „vizekre” kanyarodik, ugyanis az NB I-ben, az A-csoport 8. fordulójában vasárnap 16.30-tól Sümegen vendégszerepel. Blázsovicsék csütörtökre szabadnapot kaptak, pénteken délután az Irinyi csarnokban edzettek, míg ma kora délután másfél órás labdás edzést tartanak. A társaság vasárnap reggel 7 órakor indul el a mostani meccs helyszínére.

– Nem tartalékolunk a keretet illetően, a legerősebb csapattal fogunk kiállni – szögezte le a sümegi összecsapással kapcsolatban Marek Kardos. – A célunk az, hogy három ponttal térjünk haza, hogy százszázalékosak maradjunk. A házigazda egy fiatal, lelkes csapat amelynek az otthona, csarnoka, nem túl tágas, ami mindenképpen őket fogja segíteni.


A rangidős szavai

Toronyai Miklós így kommentálta a szerdán történteket: „Elég furán csöppentem bele a helyzetbe, hiszen mind a két feladónk megsérült. Lehet, így volt jó, hogy végül is nem volt olyan sok időm a felkészülésre. Megpróbáltam mindent megtenni, sajnos a végére lábmunkában elfáradtam, a csapat azonban megérdemli az elismerést. A harmadik szettben megtorpantunk, elhúztak a törökök, azt hiszem, a felugrásos szervákból nem jöttek úgy a pontok. Amennyiben mindenki egészséges lett volna, akkor biztos vagyok abban, hogy kiharcoltuk volna az arany szettet. Igaz, így is volt sanszunk, sajnálom, hogy ezt a lehetőséget elszalasztottuk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában