Kézilabda Magyar Kupa

2019.12.13. 16:30

Nagyok és kicsik is lehetnek az ellenfelek

Ma délelőtt sorsolnak a férfi kézilabda Magyar Kupában.

Kolodzey Tamás

A Mezőkövesdi KC együttes szerdán este nagy meglepetést okozott: a HE-DO B. BRAUN Gyöngyös vendégeként győzött és bekerült a legjobb nyolc közé a férfi kézilabda Magyar Kupában.

Március 11.

Ahhoz, hogy a piros-fehérek bejussanak a Magyar Kupa négyes döntőjébe, még egy kört kell(ene) menniük.

– A sorsolást pénteken 11 órától tartják az országos szövetségben – mondta Tóbiás Szabolcs, az MKC operatív igazgatója. – Nem lesz kiemelés, és a párharcok pedig egy mérkőzésen dőlnek el. Mivel a mezőny valamennyi tagja NB I-es, a hazai csapatok csak siker esetén jutnak tovább, a döntetlenek a vendégeknek kedveznek majd. A hivatalos játéknap március 11., megegyezés alapján azonban ettől el lehet térni, vagyis korábbi dátum is elképzelhető.

A vágyakról

Arra a kérdésre, hogy mi a céljuk, Tóbiás Szabolcs így felelt:

 

– Természetesen a négyes döntő, ha már eljutottunk idáig. Vágyaink így festenek: amennyiben idegenbe szólít minket a sorsolás, akkor a Fradihoz szeretnénk utazni, a Szegedet, a Tatabányát és a Veszprémet el akarjuk kerülni. Abban az esetben, ha pályaválasztók leszünk, akkor bármelyik kicsi jöhet, a nagy „halak” viszont a bevétel szempontjából kedvezőek, de nem szaladjunk előre, pénteken sorsolnak, úgyhogy hamarosan kiderült, hogy az álmodozást követően mi lesz a jövő.


Kézilabda: az MK-mezőny

A Magyar Kupa IV. fordulójából a következő csapatok jutottak be a legjobb nyolc közé: Balatonfüredi KSE, Grundfos Tatabánya KC, Csurgói KK, Sport36-Komló, Mezőkövesdi KC, FTC-HungaroControl. A legjobb 8 mezőnyének kiemeltként, automatikusan tagja a tavalyi NB I-es évad első két helyezettje, a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában