DVTK

2019.12.16. 10:00

Egy szabadrúgásgól döntött

Veresége ellenére a 9. helyen telel a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

Berecz Csaba

Ivanovski (balra) és Frimpong párharca

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I. 2019/20-as évadjának idényzáró meccsét tegnap este Diósgyőrben játszották, ahol a 16. forduló keretében a DVTK együttese az „őszi bajnok” Ferencvárosi TC csapatát fogadta. A meccs előtt a legboldogabb ember a stadionban valószínűleg a diósgyőri klub gazdasági vezetője volt, mert a DVTK ennek a meccsnek a kapcsán éves rekordbevételt könyvelhetett el (kb. 20 millió forintot). Ugyanis ebben az esztendőben ekkora summát egy meccs sem hozott, ettől többet is csak a tavalyi májusi stadionavató, annak ellenére, hogy ez csak a negyedik legnagyobb nézőszám volt az új létesítményben (ugyanis a tavalyi- és a tavalyelőtti idény utolsó fordulóiban 90 százalékos kedvezménnyel lehetett belépőt váltani).

A mostani meccs sok nézője remek hangulatot varázsolt a lelátóra, már kezdés előtt elindult a hangpárbaj, köszönhetően annak, hogy a nagy létszámú hazai ultratáborral szemben, a vendégszektorban is több száz ferencvárosi drukker biztatta csapatát.

A csapatokról

A két együttes közül – eredmény szinten – a DVTK érkezett jobb előjelekkel erre a találkozóra, ugyanis nyolc napja a Mezőkövesd Zsóry FC-t idegenben 1-0-ra győzték le. Az ott szerepelt kezdőcsapatból Orosz D. és Prosser hiányzott, előbbi a 17 éves saját nevelésű labdarúgó azért, mert Shestakov felépült, és vállalta a játékot, utóbbi pedig azért, mert a Kövesd ellen nem mutatott meggyőző formát, le is cserélték, és most Korbély kapott bizalmat. Ugyancsak felépült Tabakovic, aki csak a kispadra került, ugyanakkor a hazai szakvezető sérülés miatt ezúttal sem számíthatott Makrai, Adukor, Karan és Márkvárt játékéra. Utóbbi játékos hiányában a DVTK védősora előtt, ezúttal is – csakúgy, mint legutóbb a Kövesd ellen –, amolyan dupla fedezékként, két védekező játékos, Vági és Iszlai jutott szóhoz.

Ami pedig a Ferencvárost illeti: a zöld-fehérek bő egy héttel ezelőtt, az ezt megelőző bajnokijukon 2-2-re végeztek, amikor a Puskás AFC-t fogadták, csütörtökön pedig az Európa Ligában 1-1-es döntetlent értek el a bolgár Ludogorets vendégeként, de ezzel együtt is elbúcsúztak a nemzetközi kupaporondtól. A zöld-fehérek kezdőcsapata jobban hasonlított a legutóbbi bajnoki szerepelthez, ahhoz képest csak Tokmac és Boli maradt ki, és kezdett helyettük Skvarka és Sihnevich, viszont Razgrad városában pályára lépett nemzetközi találkozóhoz képest pluszban a két szélső védő, Botka és Heister sem kapott bizalmat, ezzel szemben Lovrencsicset és Civicet az első sípszó a pályán érte.

Zubkov

A meccs elején helyzetecskéi voltak a vendég együttesnek, de pár perc után nyomasztó fölénybe került a listavezető, a labda szinte állandóan a DVTK védő harmadában tekergett, a fehér mezesek folyamatosan keresték a rést a falon. Úgy tűnt, hogy a DVTK megugrásokra játszik, ehhez viszont 50-60 méteres jó sprintekre lett volna szükség… Fertályóra sem telt el a meccsből, amikor egy pontrúgásból megszerezte a vezetést a fővárosi együttes, de ez nem hozott változást a játék képében, a gól után is a fehér mezesek birtokolták többet a labdát. A 24. percben a rés keresésben Kharatin bombája a felső lécről pattant ki, a túloldalon pedig Korbély előtt adódott lehetőség, de lövésig nem jutott el a középpályás, nem úgy a ferencvárosi Isael, aki a 33. minutában csak pár centivel tévesztette el a kapu jobb oldalát. Nem sokkal később szokatlan dolog történt a pályán, a ferencvárosi térfelén letámadott a Diósgyőr, sikerült is labdát szerezniük, amiből Hasaninak, egy védőn megpattanó lökete elkerülte a jobb felső sarkot (ez volt az első félidő legnagyobb hazai gólszerzési lehetősége).

A második játékrészben többet vártak a hazai drukkerek a DVTK játékosaitól, elsősorban támadásban, és a piros-fehérek igyekeztek fentebb védekezni az első félidőhöz képest, hogy hamarabb és többen juthassanak el az ellenfél kapuja elé. Az 52. percben kevés hiányzott ahhoz, hogy „bebátorodott” hazaiak visszaadják, amit kaptak, de Hasani szabadrúgását Dibusz nagy bravúrral hárította. Egy óra után, a változatos játék közepette mindkét oldalon jöttek a cserék, a Ferencvárosnál csak posztra, viszont a Diósgyőr második újítása némi átszervezéssel is járt. Ugyanis Vági lejövetelével egy szűrővel kevesebb lett, viszont helyette Tabakovic előre jött be, és a DVTK addigi 4-2-3-1-es felállása 4-1-4-1-re módosult. Aztán az idő múlásával egyre több hazai támadójátékos helyezkedett az FTC védővonalában, azt remélve, hogy labdát kap, és zavart okozhat a vendégeknek. Kétségtelen, hogy a hajrában a Diósgyőr nagyon erősen rajta volt azon, hogy valahogy egyenlítsen, de ennek ellenére a 81. percben, a túloldalon Tokmacnak volt egy olyan megugrása és lövése, amiből gól születhetett volna.

Éppen náluk

A DVTK kikapott ugyan, de nem kell szégyenkeznie, különösen a második félidőben mutatott teljesítménye miatt, és azért sem, mert a hazai bajnokság legjobb csapatával szemben maradt alul. A piros-fehérek az évzáró vereségtől függetlenül két pont előnnyel a kieső, 11. helyen álló csapat, a Zalaegerszeg előtt telelnek, és január 25-én éppen náluk kezdik majd az új esztendőt.

Jegyzőkönyv: Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 0–1 (0–1)

Diósgyőr, 8311 néző (a rendező által közölt adat). V.: Farkas Á. (Kóbor, Szert; Karakó, Lovas).

Diósgyőri VTK: Danilovic (5) – Shestakov (6), Polgár (6), Brkovic (6), Tamás M. (6) – Vági (6), Iszlai (6) – Hasani (6), Rui Pedro (5), Korbély (5) – Ivanovski (5). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Ferencvárosi TC: Dibusz (7) – Lovrencsics (5), Blazic (6), Frimpong (6), Civic (6) – Kharatin (6), Sigér (5) – Zubkov (6), Skvarka (5), Isael (6) – Sihnevich (5). Vezetőedző: Sergii Rebrov.

Csere: Korbély helyett Bacsa (5) a 61., Isael helyett Tokmac (6) a 64., Lovrencsics helyett Botka (5) a 64., Vági helyett Tabakovic (-) a 71., Ivanovski helyett Prosser (-) a 76., Skvarka helyett Ihnatenko (-) a 77. percben.

Sárga lap: Isael a 22., Sigér a 45., Iszlai a 75., Sihnevich a 82., Civic a 95. percben.

Gólszerző: Zubkov (0-1) a 15. percben.

Feczkó Tamás: – Először is: szeretném megköszönni a szurkolóknak azt a fantasztikus hangulatot, amit ma a stadionba varázsoltak. Viszont nagyon csalódott vagyok, hogy pont nélkül maradtunk. Sajnos, az első félidő az kritikán aluli volt, a bekapott gól rányomta a bélyegét a játékunkra. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, és a második félidő alapján rászolgáltunk volna az egy pontra. Sajnos, nem sikerült gólt szerezni, de ebben a játékrészben már olyan teljesítményt nyújtottunk, ami jellemző a Diósgyőrre. Ezt kell, hogy tovább vigyük. Kellemes ünnepeket kívánok a szurkolóknak, mindenkinek!

Sergii Rebrov: – A mai egy nehéz mérkőzés volt, főleg azért, mert olyan időszak végén játszottunk, amikor három hónapon át heti két meccsen kellett pályára lépnünk. Az első félidőben jobb teljesítményt nyújtottunk, többet birtokoltunk a labdát, viszont a második játékrészben látszódott a fiúkon a fáradtság. A szünetben ennek még nem volt nyoma az öltözőben, de aztán a pályán, az idő múlásával egyre jobban érzékelhető volt. Nehéz szezonon vagyunk túl, de szeretnénk köszönetet mondani a labdarúgóknak, mert nagyon jól helytálltak ebben az idényben. Rájuk fér most egy kis pihenő. Kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek!

A gól története

15. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros a hazai kaputól 25 méterre. A pontrúgást Zubkov végezte el, lövése egy picit szitált, de ennek ellenére úgy tűnt, hogy Danilovic háríthat, ám a kapus alászaladt a labdának és a kezéről a ketrec jobb oldalába perdült a játékszer, 0-1.

Labdarúgás: NB I., 16. forduló

Kisvárda Master Good – Mol Fehérvár FC 0–2 (0–1)

Gólszerző: Rubus (42., öngól), Pátkai (47.).

Puskás Akadémia FC – Zalaegerszegi TE FC 0–1 (0–0)

Gólszerző: Bobál G. (57.).

Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC 4–1 (2–0)

Gólszerző: Balázs (10.), Nagy R. (45., 50.), Tömösvári (91.), ill. Adeniji (51.).

Budapest Honvéd – Újpest FC 0–0

A bajnokság állása

1. Ferencvárosi TC 14 10 3 1 28–14 33

2. Mol Fehérvár FC 16 10 2 4 31–17 32

3. Mezőkövesd Zsóry FC 16 8 4 4 20–13 28

4. Puskás Akadémia FC 16 7 4 5 26–20 25

5. Újpest FC 16 7 3 6 23–22 24

6. Budapest Honvéd 16 7 3 6 19–20 24

7. Kisvárda Master Good 16 6 2 8 18–22 20

8. Debreceni VSC 15 6 1 8 25–30 19

9. Diósgyőri VTK 15 6 1 8 16–23 19

10. Paksi FC 16 5 2 9 20–29 17

11. Zalaegerszegi TE FC 16 4 5 7 23–22 17

12. Kaposvári Rákóczi FC 16 3 – 13 15–32 9

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencvárosi TC – Debreceni VSC találkozót április 7-én pótolják.

A 17. forduló programja

Január 25., szombat

Debreceni VSC – Újpest FC

MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good

Ferencvárosi TC – Paksi FC

Zalaegerszegi TE FC – Diósgyőri VTK

Kaposvári Rákóczi FC – Puskás Akadémia FC

(A kezdési időpontokat később határozzák meg.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!