Kerékpár, triatlon

2019.12.05. 12:30

DVTK: sikerrel debütáló bringások és triatlonosok

Összesen 76 korcsoportos dobogós helyezést értek el a különböző besorolású erőpróbákon.

Szűcs István

Mindszenti Ákos (balról), nyakában Leányvári Áron, Boda Márton, nyakában Leányvári Benjámin

Forrás: Magánarchívum

Három magyar bajnoki cím és mintegy 80 érem a „termése” a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorlók Köre (DVTK) SE új kerékpáros- és triatlon szakosztályának, melynek tagjai így elmondhatják magukról, hogy egy igazán sikeres szezont tudhatnak maguk mögött.

Már ötvenen

– A több szakágat is képviselő bringások mellett a triatlonosoknak is lehetőséget kínáló szakosztályunk 2019. elején, a versenyzők Freeriderz SC-ből történő integrálásával, átigazolásával alakult meg – mondta Masa Zoltán, a DVTK SE szakosztályvezetője.

– Sportolóink idén eddig 81 eseményen vettek részt, mely összesen 258 rajthoz állást jelentett. Ezeken a versenyeken Ferenczi Marcell (downhill) és Leányvári Benjámin (tereptriatlon, terepduatlon) személyében országos bajnokokat avathattunk. Összesen 76 korcsoportos dobogós helyezést értünk el a különböző besorolású erőpróbákon, ami 32 arany-, 24 ezüst- és 20 bronzérmet takar. Taglétszámunk jelenleg már eléri az 50 főt, többségük rendelkezik valamelyik szakszövetség licenszével. Az utánpótláskorú versenyzőink aránya negyven-ötven százalék között mozog, melyet folyamatosan fejlesztünk. A megkezdett úton tovább haladva, októberben a szakosztály elindította az országúti kerékpáros szakágat is Fejes Gábor, sokszoros felnőtt magyar bajnok irányításával, akinek közreműködésével a régióban egyedül álló háttérrel nevelhetünk országúti, vagy akár cyclocross bringásokat.

Klubházat kapnak

A szakosztályvezető további részleteket is elmondott a szakmai stábbal kapcsolatban.

– A szakmai csapat további tagjai is kivétel nélkül komoly versenyzői múlttal rendelkeznek, ami garantálja a gyermekek, a fiatalok tudatos, szakszerű fejlesztését. Vincze Levente a hegyikerékpáros tehetségeket készíti fel a versenyekre technikailag és erőnlétileg, Kosztyu Tünde többszörös magyar bajnok a legkisebbek tanításával, edzésével foglalkozik, míg Polnai Zsolt a downhill szakágat irányítja. Azok a technikai és szakmai fejlesztések, melyeket a DVTK biztosít számunkra, nagyon jó alapja lehet egy stabil hátterű, komoly szakosztálynak. Bízunk benne, hogy a miskolci kerékpársport újra meghatározó szereplő lesz a hazai sportági palettán! Edzéseink nagyobb részét a természetben teljesítjük, de a téli időszakban spinning erőnléti foglalkozásokat is tartunk a Miskolc Városi Szabadidőközpontban, míg a technikai tréningeknek a Factory Aréna ad otthont.

Masa Zoltán természetesen már a 2020-as szezonról is szót ejtett:

– A legfontosabb feladatunknak a jövőben is azt tartjuk, hogy népszerűsítsük a kerékpársportot és bővítsük az utánpótlásbázist, miközben továbbra is szép eredményekkel öregbítjük szakosztályunk, egyesületünk jó hírét. Terveink szerint jövő tavasztól beköltözünk a DVTK-stadion mellett kialakítandó kerékpáros klubházunkba, ahol az öltözőkön kívül görgő- és edzőterem is rendelkezésre áll majd, ami tovább segíti a színvonalas szakmai munkát.


Az érdeklődőknek

Arról, hogy miként lehet csatlakozni a diósgyőri kerékpárosokhoz, triatlonosokhoz, az alábbiakat nyilatkozta a szakosztályvezető: Várunk mindenkit, aki tagjaink közé szeretne lépni, vagy érdeklődik a két sportág iránt. Bővebb információt kérni és jelentkezni Vincze Levente vezetőedzőnél lehet a +36-70-269-7058-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában