Röplabda

2019.11.02. 12:30

VRCK: A koncentrálás hozta a sikert

Hazai bajnoki meccset játszott csütörtökön a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Ádám János

A férfi röplabda NB I.-ben csütrötökön előrehozott mérkőzést vívott hazai környezetben a bajnoki címvédő barcikai együttes, az A-csoport 9. fordulójának keretén belül a fővárosi MAFC-BME ellen. Mivel a nyári holtszezonban mindkét gárda kerete jelentősen megváltozott – a budapestiek többek között norvég és bolgár légióst szerződtettek –, még az is benne volt a meccsben, hogy a látogatók meglephetik a VRCK-t.

Hat nullás széria

Az első szettet jobban is kezdte az egykori BL-t nyert játékossal, Nagy Péterrel a kispadon ,,kiálló” MAFC (4–7), aztán Blázsovicsék egyre jobban felvették a ritmust, és átvették a kezdeményezést (13–10). Rendezettebben, precízebben röplabdáztak Árváék, ebben a felvonásban egyrészt az ő pontjaival haladt a Vegyész, másrészt Braga is beütötte azokat a labdákat, amiket kapott. Eke jó szervája és Gebhardt N. megmozdulása után azonban feljött a budapesti együttes 19–18-ra, és ekkor meg kellett nyugtatnia csapatát Marek Kardosnak. A rövidke szünet kizökkentette az egyetemistákat, Juhász P.-ék azonban újra formába lendültek, és elsősorban Páez remek nyitásainak köszönhetően egy 6–0-s szériát produkáltak, így vezetéshez jutottak.

A második felvonásban 5–5-nél Páez egyéni alakítása, illetve egy Páez–Péter M. blokk hozott hazai pontot, ahol a vendégek trénere avatkozott közbe. A MAFC próbált a házigazda nyomában maradni, de a kezdeményezést nem adta ki a kezéből a Barcika (11–8). 12–12-nél volt az a pont, amikor Marek Kardos ,,szólt bele” a meccsbe, de ekkoriban zavar volt a VRCK-nál (14–16). Árva sáncolt, pacsizott egyet a szakvezetővel, ez jelezte, hogy a hazai játékosokban megvan az akarat – és a tudás is – a fordításra. 17–17-től megint az történt a pályán, amit a VRCK akart, a vendégek csak követni tudták az eseményeket, igaz, 24–17-ről felkapaszkodtak 24–21-re, ám Páez kibabrált velük egy áthúzással.

Nem hittek benne

Ekkor már tisztán lehetett látni, hogy a Vegyész kiváló napot fogott ki, és ha nem is hiba nélkül, de koncentráltan, a taktikát betartva röplabdázik, ennél fogva elképzelhetetlen volt bármilyen fordulat. Ismét 5–5-ig volt partiban a BME, majd 9–5-re ugrottak meg Bragáék. 10–9-re feltornázták magukat Csomáék, de Páez megint ,,áthúzott”, jogosan örült a venezuelai feladó. 16–10-nél még megpróbálta megtörni a Barcikát Nagy Péter, de igazából már nem hittek abban a játékosai, hogy itt még bármit is kereshetnek. 23–13-nál már tíz ponttal vezetett a Vegyész, érthetően a közönség is boldog volt.

 

Ez a különbség a végéig meg is maradt, az észak-borsodiak egységes, kiegyensúlyozott játékot hozva szerezték meg idei ötödik győzelmüket, és nyerték meg az első igazi rangadójukat.


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika–MAFC-BME 3:0 (18, 21, 15)

Kazincbarcika, 600 néző. V.: Csizmarik, Kulcsár.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 8, Blázsovics 11, Péter M. 2, Braga 13, Árva 12, Juhász P. 3. Csere: Vitko (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.

MAFC-BME: Hole 2, Eke 2, Cvetanov 5, Csoma 9, Szabó B. 5, Gebhardt N. 7. Csere: Bene (liberó), Bán 5, Kovács S. 1, Bakóczy. Vezetőedző: Nagy Péter.

Marek Kardos: – A látszat ellenére nem volt könnyű dolgunk. Ez az első alkalom másfél év alatt, hogy egy találkozón az első labdától az utolsóig koncentráltunk. Ha meg is torpantunk, maximum két-három pont erejéig, utána mindig sikerült rendezni a sorokat, majd mi léptünk meg ellenfelünktől. Ennek meglett az eredménye, ettől függetlenül minden játékelemben kell még javulnunk, főleg nyitásban.

Nagy Péter: – Nagyon taktikusan nyitott a hazai csapat, melyekből közepes fogadásokat tudtunk produkálni, ennek ellenére sikerült megbontanunk a Vegyész blokkját. Sok volt a részünkről a ki nem kényszerített hiba, és ez igazából meg is pecsételte a sorsunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!