VRCK

2019.11.27. 11:00

Színvonalasabb meccset remél

Nemzetközi kupavisszavágót játszik szerda 19 órától a Vegyész RC Kazincbarcika csapata.

Molnár István

Braga (balra) ezúttal játszik

Fotó: Bujdos Tibor

Két élvonalbeli bajnoki találkozó között nemzetközi kupatalálkozót vív a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda együttese: az észak-borsodiak szerdán 19 órától a török Tokat Belediye Plevne alakulatát fogadják a Don Bosco Sportközpontban a Challenge Kupa legjobb 32 közé kerülésért zajló párharc visszavágóján. A két alakulat két héttel ezelőtt Törökországban csapott össze, és a házigazdák 3:0-s (17, 12, 16) sikert arattak.

Erősítésre van szükség

– Az ottani mérkőzés egy tökéletes iskola volt a fiatal játékosaink számára – kezdte Marek Kardos, a VRCK vezetőedzője. – Ahogyan korábban is mondtam, még a szezon elején, a nemzetközi kupát idén arra használjuk, hogy azok a srácok, akik itt vannak, akik napról-napra sokat, és maximálisan edzenek, viszont nem, vagy ritkán vannak benne a kezdő hatosban, megkapják az esélyt. Arról is nyilatkoztam már, hogy három-négy sorozatban csak úgy lehet helytállni, ha bő a keret, és nagyjából azonos a játékosok minősége. Persze: nem adunk fel semmit, egyetlen mérkőzést sem, minden meccshez úgy állunk, hogy nyerni akarunk, de jelenleg fontosabb az, hogy megismerjenek a játékosok egy másik röplabda kultúrát, illetve hogy viszont lássuk a pályán a megbeszélt taktikát. Egy könnyebb, hazai ellenfél, és egy nehezebb, külföldi ellenfél ellen is.

Törékeny helyzet

Érdekes a VRCK helyzete annyiban, hogy lehet, most a továbbjutásra lényegesen nagyobb esély kínálkozna, kínálkozott volna, amennyiben nem derül ki a lengyel szélső ütőről, Hubert Mankóról hogy nem felel meg az orvosi vizsgálaton, illetve nem akadnak adminisztratív problémái a kolumbiai válogatott centernek, Cristian Palaciosnak…

– Nem, nem… A célt már a legelején tisztáztuk a klubvezetéssel: ez pedig a bajnokságban és a Magyar Kupában való jó szereplés – hangsúlyozta Marek Kardos. – Pillanatnyilag elég törékeny helyzetben vagyunk, hiszen az a két játékosunk, akik négyes pozícióban rendelkezésre állnak, eddig jól betartották a taktikát, de ide csak ők vannak… Tudjuk, hogy erősítésre van szükség, mert a jövő év elején már szerda-vasárnap lesznek fontos bajnoki mérkőzéseink, és várható mélypont is nálunk, s kényelmesebb lenne ez a helyzet, ha bővebb lenne a merítési lehetőségünk. Palacios ügye nem változott, kapcsolatban vagyunk vele, de a szezon végéig nem fogunk rá várni.

Bragával a kezdőben

Visszatérve a mai összecsapásra: Törökországban Csizmadia, Blázsovics, Juhász, Bibók, Árva, Péter, Dudás és Páez lépett pályára, hogy ebben lehet-e változás, és hogy mit remél a hazai visszavágón, az alábbiakat mondta a VRCK szlovák szakvezetője.

– Kinn, Törökországban – bár lehet, egy külső szemlélőnek nem látszódott – jól védekeztünk, az működött, és ezt mindenképpen szeretnénk megtartani. Örülnék annak is, ha a nyitásokkal meg tudnánk nyomni az ellenfelet. Tokatban nem játszott brazil légiósunk, Braga, most mindenképpen tervezem vele a kezdést, ám az is biztos, hogy a törökök is játszatni fogják az első számú, bolgár átlójukat. Remélem, egy színvonalas mérkőzést tudunk mutatni a nézőknek, színvonalasabbat, mint amilyen egy magyar bajnoki.

Csupán a tények kedvéért: amennyiben a VRCK 3:0-ra vagy 3:1-re győzne, akkor az úgynevezett „aranyszett„ döntené el a továbbjutó kilétét.

Emlékeztető: az elsőn

Tokat Belediye Plevne (török) – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (17, 12, 16)

Tokat, 650 néző. V.: Apanowicz (német), Weinberger (svájci).

Tokat Belediye Plevne: CINAR 6, CATAL 12, FIRKAL 11, Bülbül 4, Hizarci 5, Hacioglu 3. Csere: CELIK (liberó), Arslan 4, Tetik, Demirciler (liberó), Topal 2, Durgut 4, Dolasik. Vezetőedző: Ilker Altan.

Vegyész RC Kazincbarcika: Csizmadia 2, Blázsovics 12, Juhász P. 4, Bibók 5, ÁRVA 10, Péter M. 2. Csere: Dudás (liberó), Páez. Vezetőedző: Marek Kardos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában