Ózdi KSC

2019.11.21. 16:30

Kilátástalan sportszakmai helyzet

Gál László elnök szerint az Ózdi KSC mérkőzés(ek)től való távolmaradása csupán egy-két játékos érdeke.

Marosréti Ervin

Az ózdiak szeretnék végigjátszani az idényt

A problémák az elmúlt fordulóban csúcsosodtak, amikor az Ózdi KSC NB III-as labdarúgócsapata nem tudott kiállni a Putnok FC ellen, idegenben. A játékosok az elmaradt juttatásokra várnak, illetve csak vártak, mert a hétvégi mérkőzésen már csupán négyen jelentek meg. Ezt megelőzően – ahogy arról már korábban is írtunk – a sportszervezetet folyamatosan pontlevonással sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetség, mert az utánpótlás bajnokságokban több korosztállyal sem tudtak kiállni a kötelező Bozsik-tornákon.

Szélmalomharc

– Ezek a pontlevonások sportszakmai szempontból kilátástalan helyzetbe hozták a klubot – reagált az eseményekre Gál László, az Ózdi KSC elnöke. – A játékosállomány, a keret nagy része is úgy érzi, hogy az elmúlt hetekben szélmalomharcot vívunk. Hiába nyernénk, a megszerzett pontjainktól a szövetség úgyis megfosztana minket. Ez így is van, ezért a fiúk az Ózdi KSC jövőjét kilátástalannak látják ebben a bajnokságban. Ez az egyik része. Másik, hogy folyamatosan pótoljuk a hiányzó gyerekeket, mégis azt érzem, hogy az egyesületet igyekeznek ellehetetleníteni.

Inkább, mint a szerencsejáték

Az elmaradt putnoki mérkőzéssel kapcsolatban Gál László azt mondta: a labdarúgók részéről még ez a megoldás is tisztességesebb, mintha szerencsejáték hakniban vennének részt. Nem védi őket, de a sportszakmai álláspontjukat megérti, a sportemberi hozzáállásukat viszont nem.

– Ebben az idényben két profi státuszú labdarúgóval rendelkezünk. Velük szemben van bér- és járulékfizetési kötelezettségünk – folytatta Gál László. – Az, hogy a többiekkel miképpen állapodtunk meg, az kimondottan az egyesület belügye. A megkötött egyezségek a két félre tartoznak, ezért ezzel kapcsolatban mást nem óhajtok mondani.

Bábonyban és Putnokon?

Azzal kapcsolatban viszont igen, hogy mi lesz az előttünk álló bajnoki mérkőzések, valamint az őszi idényből hátralévő, Kaposvári EFC elleni Magyar Kupa találkozó sorsa. Az Ózdi Kohász SC elvileg vasárnap Tállyán vendégszerepel, az utolsó őszi fordulóban pedig a Hatvant fogadnák. Utóbbi mérkőzést biztos, hogy nem az ózdi stadionban rendezik meg, mint ahogyan a Kaposvár elleni kupameccset sem.

– Egy biztos: ki nem állás miatt az Ózdi KSC-t nem fogják kizárni az NB III keleti csoportjából. Ebben biztos vagyok – tette hozzá Gál László, elnök. – A háttérben folynak a beszélgetések, a többségnek egyértelműen az az érdeke, hogy fennmaradjon az ózdi labdarúgás. Egy-két játékos ezzel szemben azt szeretné, hogy megszűnjön klub, akkor ugyanis a téli átigazolási időszakban szabadon távozhatna. Ők erőltetik ezt a dolgot, senki más. Vélhetően a Hatvant a jövő hét végén Sajóbábonyban látjuk vendégül, a Kaposvárt pedig a Magyar Kupában Putnokon fogadjuk. Sajnos, ez a helyzet, de azt tudni kell, hogy a kialakult helyzet milliós nagyságrendű kárt okoznak az Ózdi Kohász SC-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!