Labdarúgás

2019.11.12. 09:00

Öt csapat majd Kövesden

A hónap utolsó hétvégéjén rendezik meg az amatőrválogatottak tornáját.

Molnár István

Koleszár György

Forrás: ÉM

Az Észak-Kelet-Magyarországi Regionális tornának Mezőkövesd ad majd otthont, az eseményen öt megye (Borsod-Abaúj-Zemplén megye; Hajdú-Bihar megye; Heves megye; Nógrád megye; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) amatőr válogatottja vesz részt. A továbbjutáshoz, a négyes döntőbe való bekerüléshez az első helyet kell megkaparintani. A Matyó városon kívül még további három helyszínen mérkőznek meg válogatottak: a közép- és délkeleti megyék Füzesgyarmaton, az észak-nyugatiak Tatabányán, míg a közép- és délnyugatiak Székesfehérváron találkoznak, egyaránt november 30. és december 1. között. Az országos négyes döntő időpontja és helyszíne: 2019. december 7-8., Lipót, Sportcentrum. Az elődöntők közül az elsőt majd december 7-én 14.30-tól, a másikat 16 órától rendezik, míg a bronzmérkőzést másnap 12 órától, a finálét pedig 13.30-tól.

Két éve harmadik hely

A borsodi válogatott szakmai vezetője Koleszár György, a két edző az edelényi Kócsi József, valamint a mádi Szűcs Ádám.

– Hamarosan meg lesz a 22 fős keret – közölte lapunkkal Koleszár György. – Egy bő keretnek már volt két edzése, igyekeztünk felvenni a kapcsolatot valamennyi megyei I-es csapattal, hogy tegyenek számunkra javaslatot, illetve a magunk tapasztalatai alapján is választottunk játékosokat. Még tervezünk egy összejövetelt, illetve ennek keretén belül egy tesztmérkőzést a Sajóvölgye Focisuli U19-es gárdájával. A mezőkövesdi mérkőzések vagy a Zsóry-fürdőben található pályán, vagy a Tűzoltó-pályán lesznek megrendezve, ez majd az időjárástól is függ. Legutóbb két éve rendezték meg ezt a tornát, selejtezőt, akkor bekerültünk a pécsi fináléba, ahol a 3. helyen zártunk.

Az összecsapások 2x30 percesek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!