Jégkorong

2019.11.08. 14:30

Nem szeretnék elbízni magukat

Továbbra is a IV/C-ben vitézkednek az újhelyiek, a Zempléni Hiúzok.

Molnár István

A Zempléni Hiúzok csapata

Forrás: Zempléni Hiúzok

Az előző szezonban első alkalommal vett részt a sátoraljaújhelyi felnőtt férfi hokicsapat az országos szövetség által szervezett bajnokságban: az OB IV/C-ben a Zempléni Hiúzok az alapszakaszban elért második pozíció után (7 gárda indult) veszítettek az elődöntőben, illetve a 3. helyért lezajlott párharcban is, így negyedikként zárták a 2018/2019-es évadot.

Nyolc pontjuk van

Az újhelyiek ugyanebben az osztályban már elkezdték a 2019/2020-as pontvadászatot is, és három fordulót követően, 10 együttes közül pillanatnyilag az elsők a táblázaton.

– Létszámban, minőségben sikerült egy kicsit előrébb lépnünk tavalyhoz képest, ugyanis érkezett hozzánk két védő, Magyaros Attila és Bodnár Patrik, illetve két csatár, Pásztor Tamás, továbbá Pásztor Dávid, valamennyien a Sátoraljaújhelytől mintegy 30 kilométerre található szlovákiai Nagytárkányból – mondta lapunknak Séra Zoltán, a Zempléni Hiúzok edzője. – Azt tudni kell, hogy ebben a községben mindenki a befagyott Tisza holtágon tanult meg korcsolyázni, itt játszott először jégkorongot. Az első meccsünk a tavalyi bajnok KMH-val volt, amelyet szétlövéssel tudtunk legyőzni 3-2-re. Utána a 2019-es ezüstérmes Debrecent fogadtuk, akiket 2-1-re vertünk, majd a harmadik fordulóban új belépő Táti Tigrisek következtek, újabb 3-2 nekünk, de a rendes játékidőben. Az erőviszonyokat, a játékot látva, ismerve nem túlzás azt kijelenteni, hogy a három legerősebb riválissal kezdtünk. Még azért ne kiabáljunk el semmit, de az érkezők stabilitást adtak egyrészt a védelemnek, másrészt nagyobb magabiztosságot a csatársornak.

Amint megtudtuk, a meccselés a csapat mellett a szakvezető feladata, de az edzéseken a korábbi DVTK-s tréner, Koszta Ákos a ,,főnök„.

Tornát rendeznek

A zempléniek negyedik bajnokijukat november 24-én, 16.30-tól játsszák, hazai környezetben a Kalandparkban található jégcsarnokban, az ESMTK Jégkockák ellen, azonban addig sem kell várniuk a meccsnézéssel azoknak, akik helyben szeretik a sportágat.

– Pénteken és szombaton rendezzük meg a III. Magashegy Kupa tornát, amelyen két csoportban hat csapat küzd meg egymással – közölte Séra Zoltán. – Az A-ban mi leszünk, a Csíkszeredai Barnamedvék, és a Nagytárkányi Farkasok, míg a B-ben a Dunaújvárosi Kerge Bikák, a Budapesti Csíkszeredaiak, és a IV/B-s bajnokságban lévő DVTK Jegesmedvék amatőr. Pénteken az első hármas lép jégre, szombaton délelőtt a második, és ezen nap délutánján lesznek az elődöntők, és a helyosztók is. A játékidő 3x12 perc, futóórával. Azért ez a viszonylag korai időpont, mert januárban majd ugyanez a társaság Erdélyben fog találkozni, a Piposz Tanyánál megrendezett Szellő Kupán. Amely nem csarnokban zajlik, hanem a természetben, egy völgyben futó patak vizét duzzasztják fel, és az így kialakult és befagyott tavon.

A Zempléni Hiúzok ettől az idénytől kezdve már négy korosztályban vesznek részt az utánpótlás országos bajnokságban: U8-as, U10-es, U12-es és U14-es csapattal. A szakember megemlítette, várnak minden olyan fiatalt a Kalandparkba, aki kedvet érez a korcsolyázás, a jégkorong iránt. MI

Ovikori program

Séra Zoltán arról is tájékoztatást adott, hogy a TAO-nak, valamint a város egy sikeres pályázatának köszönhetően októberben elkezdődött az Ovikori Program, mely keretén belül a helyi óvodákban lévő gyerekek kapnak arra esélyt, hogy elsajátítsák a korcsolyázás alapjait. A szakember hozzáfűzte azt is, hogy mindezt még ebben a szezonban szeretnék kibővíteni, oly módon, hogy a Sátoraljaújhely 30-40 kilométeres vonzáskörzetében élő óvodás korú gyerkőcök is eljussanak a jégcsarnokba, oktatásra. Séra Zoltán szerint fontos, hogy a gyerekek tudjanak korcsolyázni, és sose lehet tudni, hogy kiből lehet akár jó jégkorongozó is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!