MKC

2019.11.23. 15:30

Nagy előny után egy pontot szereztek

Idegenben lépett pályára pénteken este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Molnár István

Döntetlenre végzett az MKC (pirosban)

Fotó: Tóth Balázs

Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság 10. fordulójában pénteken Orosházán játszott a mezőkövesdi együttes. Ez volt az az összecsapás, amely pontot, pontokat is ígért a dél-borsodiaknak, akik a kezdés előtt négy egységgel a 11. helyen álltak a táblázaton, míg a házigazdák két ponttal a 13. pozícióban.

Jó első félidő

Vendéggóllal indult a meccs Menyhárt révén, majd ugyanő talált be rövid időn belül újra, Mrsulja után (1-2). Herjeczki és Pásztor is védett, Buinenko volt szabálytalan, a kétperces emberelőnyt kihasználta a Kövesd, Jancsó révén (1-3). Amikor a 10. percben ismét ő küldte a játékszert a házigazdák kapujába, már 2-6 volt az MKC javára. Ezt megelőzte egy orosházi időkérés, de ettől a mérkőzés menete nem változott, továbbra is a vendégegyüttes állt jobban (5-8). A kövesdi nevelésű egykori válogatott beállós, immár OFKSE-s 35 esztendős Zubai is mehetett egy picit lehűteni magát, ebből a fórból szintén lőttek gólt a dél-borsodiak. A 19. percben azonban Buday Dániel is időt kért, három helyen módosított. A 21. perc végén Orjonikidze 8-10-re hozta fel a hazaiakat, aztán Döme kísérletét sem tudta fogni a kövesdiek hálóőre (9-10), ekkor kissé ritmust vesztettek Radnicék. Horváth kapta a kövesdiek első büntetését, ám Jancsó hátrányban leleményes volt, aztán Menyhárt és Stankovic is csatlakozott hozzá, úgy nézett ki, kikerült a hullámvölgyből a Kövesd (28. perc: 10-13). A határozott védekezés, illetve az Orosházánál ennek hiánya (különösen Halilbegovicot és Menyhártot nem fogták szorosan) azt eredményezte, hogy az MKC talán a reméltnél is nagyobb előnnyel zárta az első harminc percet.

Orosházi feltámadás

A második játékrészt Halilbegovic találata nyitotta, igyekezett ott folytatni a második félidőt az MKC, ahol az elsőt befejezte. A 34. percben ismét a kövesdiek légiósa jeleskedett, biztos kézzel lőtt be egy büntetőt, 11-18-ra alakítva az eredményt. Pásztor megtette a gólvonalon, amit meg tudott tenni, továbbra is magabiztosan vezettek a borsodiak, a 38. percben 12-19-re. Ennek nagyon örült a mintegy 45-50 fős vendég szurkolótábor, azonban az Orosháza tartalékait mozgósítva, és a védekezésen is módosítva nagy hajrába kezdett, és a 44. percben 17-20-ra zárkózott fel. Élesedett a csata, de a vendégek tudták tartani az immáron – nem nagy – előnyt, bő tíz perccel a vége előtt 19-21-re állt a mérkőzés. Az 53. percben jött el az a pillanat, amikor beérte ellenfelét a házigazda (22-22), sőt, Németh a vezetést is megszerezte az OFKSE-nek (23-22). Tizenöt perc alatt gyakorlatilag minden megfordult, a kérdés az volt, hogy a „mélyből„, a 3-11-es szakasz után vissza tud-e kapaszkodni az MKC. Az utolsó két percben egy „fával” ment az Orosháza, de Horváth egalizált (24-24). 59:15-nél Ratko Djurkovic mutatott T-betűt, de csapata nem támadott pontosan, miként ezután a Kövesd sem, így megosztoztak a felek a pontokon.

Jegyzőkönyv: Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC 24-24 (10-15)

Orosháza, 450 néző. V.: Hargitai, Markó.

Orosházi FKSE-Linamar: Herjeczki – Slavuljica (-), Buinenko (1), Mrsulja (2), Zubai (-), Orjonikidze (6), Németh L. (8/4). Csere: Majdán (k), Busa (k), Pásztor (1), Döme (1), Bella (3), Kiss A. (2). Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Mezőkövesdi KC: Pásztor – Jancsó (4/1), Stankovic (2), Martins (2), Dávid (-), Halilbegovic (6/1), Radnic (1). Csere: Mojsilov (k), Menyhárt (6), Kovács B. (-), Horváth L. (2), Szöllősi (1), Varjú (-). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

Ratko Djurkovic: – Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, a szünetben azt mondtam a csapatnak, hogy kezdjük újra, a játékosok higgyenek, bízzanak magukban. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, mert nyerni akartunk, de ilyen első félidő után nem lehetek elégedetlen.

Buday Dániel: – Egy jó, küzdelmes meccset játszottunk. Vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen ha a meccs előtt valaki azt mondja, szerzünk egy pontot, azt mondom rendben, aláírom, ám most, így egy kicsit fáj, mert úgy érzem, szinte végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Sajnos, a második félidőben követtünk el hibákat, visszahoztuk az ellenfelet a meccsbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!