MVLC

2019.11.28. 11:00

Megvolt a célja ennek a meccsnek is

A férfi vízilabda OB I hétközi fordulójában hazai meccset játszott szerdán a PannErgy-MVLC csapata.

Molnár István

Fölényesen győztek a miskolciak

Fotó: Bujdos Tibor

Az A-csoport 8. fordulójában szerdán este a Tatabányai VSE együttesét fogadta a miskolci alakulat. Misicék a pontvadászat első körében több, mint magabiztosan nyertek a dunántúli városban, így a nézők ezt várták a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában is.

A hazaiaknál a sérült olasz légiós, Manzi a lelátón ücsörgött, s ugyan a nemrég műtéten átesett Lőrincz uszogatott, és fel is vonult a bemutatáskor, biztos volt, hogy még nem kap lehetőséget. A ráúszás után a napokban elhunyt olimpiai bajnok, Dömötör Zoltánra emlékeztek, gyászszünettel.

Kétszer négyet

Krijestorac tiszta helyzetből szerezte meg a vezetést (1-0), aztán Mizsei hárított. Garancsy külde a labdát a kapufára, Misic pedig tanári módon fordult be centerben (2-0). Szentesi is a lécet találta el, a megúszás után Stojanovic a hosszú sarokba bombázott (3-0). Szentesi harcolt ki büntetőt a következő támadásnál, Garancsy értékesítette (3-1). Hat az öt ellen nem ment a góllövés a házigazdának, Moravcsik útját „állta„ a játékszernek. Egy Milicicnek betett labda nem volt a legpontosabb, de zavarták is a légióst, majd Stojanovic védekezett remekül. Hátul még éppen jól dolgozott a Tatabánya, elől viszont nagyon szerényen, a dudaszó pillanatában még az MVLC kapott ötméterest, amit Krijestorac belőtt (4-1).

Hazai emberfóros tiki-taka Misicre jött ki a második negyed elején (5-1), majd Stojanovic lőtte ki a jobb felső sarkot (6-1). Ekkor a fiatal Vismeg-testvérek, Botond és Zsombor is a medencében voltak, belefért, hogy lehetőséget kapjanak. A kék sapkás vendégeknél fújtak kontrát a bírók, Krijestorac kihasználta az adódó alkalmat (7-1). Az első TVSE akciógólt Garancsy jegyezte előnyből (7-2), míg Stojanovic csupán az oldalhálóig jutott. Milicic lövése után a labda megpattant egy vendégjátékoson, aztán meg sem állt a hálóig (8-2), míg a Tatabányán ismét nem segített a kapufa.

Döntetlen harmadik

A harmadik felvonásban Mizsei csent labdát az ellenfél elől, Nagy Á. meg Krijestoracnak adott „forintos” passzt (9-2). Vendégelőnyben Márkus célzott pontosan (9-3), az ellenakciónál Bedőt hárman vették körbe középen. Banicevic löketét tornázta ki Moravcsik, aki aztán Krijestorac lövését is hárította. Hornyák tiszta ziccerben rontott, azért az MVLC sem pólózott maximális fordulaton, koncentrációval. Hosszabban támadhatott a Tatabánya, eredmény nélkül, Vadovics viszont szépen nézte meg a kapu jobb oldalát (10-3). Újabb szabálytalanság, újabb vendég ötös jött, Garancsy most a bal felsőt választotta (10-4).

A befejező nyolc perc a vendégek határozott védekezésével indult, majd Takács lövése után – a játékvezető szerint – a labda átment a képzeletbeli gólvonalon (10-5). Nagy Á. talált be ezután az amúgy sportszerű meccsen (11-5), aztán rövid időt követően újra „jelentkezett„ a miskolci válogatott kerettag (12-5). Bedő csavart Moravcsikba, míg a következő hazai emberfór úgy pergett le, hogy nem született gól. Két centerrel játszott az MVLC, de megint nem sikerült betalálni, az utolsó percben azonban még Misicet hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nagy Á. (13-5), a TVSE meg nem tudott kapura lőni. A minőségbeli különbség kijött a felek között, és a Miskolctól egy félgőzös teljesítmény – a csapatot forgatva, próbálgatva szituációkat – is elég volt ezen este. MI

Jegyzőkönyv: PannErgy-Miskolci VLC – Tatabányai VSE 13–5 (4–1, 4–1, 2–2, 3–1)

Miskolc, 200 néző. V.: Marjay, Bereczki.

MVLC: Mizsei – Krijestorac (4), Hornyák (-), Nagy Á. (2), Misic (3), Milicic (1), Stojanovic (2). Csere: Bedő (-), Banicevic (-), Vadovics (1), Vismeg B. (-), Vismeg Zs. (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

Tatabánya: Moravcsik – Garancsy (3), Katonás (-), Korbán (-), Kalanovics (-), Márkus (1), Szentesi (-). Csere: Koplányi (k), Máthé (-), Vad (-), Takács (1), Galler (-), Dubinák (-), Várnagy (-). Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

Gól/emberelőnyből: 3/6, ill. 2/5

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 2/2

Vidumanszky László: – Jó hír, hogy bővült az MVLC-család, mert megszületett a Milicic család kisbabája. Meglett a várható győzelem, tudtuk mire akarjuk kihasználni ezt a meccset, volt, amire sikerült, volt, amire nem. Voltak üresjáratok, ettől több kell majd legközelebb.

Zantleitner Tamás: – Gratulálok a Miskolcnak, simán nyújtották azt, amit elvártak, jobbak nálunk. Azért küzdöttünk, hogy a tatabányai meccsnél jobbat nyújtsunk, ez részben sikerült. Sok a sérültünk, és a betegünk, most is lázgyanús cseréket kellett csinálni, de mindenki az utolsó leheletig küzdött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!