MVLC

2019.11.27. 12:00

Más összecsapásra helyezik a hangsúlyt

Idei utolsó hazai meccsét játssza szerdán a miskolci élvonalbeli pólócsapat.

Molnár István

Milicic (fehér sapkában, szemben) is sokat tehet a sikerért

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

A férfi vízilabda OB I 8. fordulójában, az A-csoportban a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában száll vízbe szerdán 19.30-tól a PannErgy-MVLC alakulata. A tabellán harmadik helyen álló borsodiak a még pont nélküli, és utolsó, nyolcadik Tatabányával küzdenek meg. Vidumanszky László vezetőedző gárdája legutóbb november 17-én vívott bajnokit, akkor is saját uszodájában, és a várnál szorosabb meccsen győzött a Debreceni VSE-vel szemben 12-10-re.

Fel kell pörögni

– A nemzetközi kupától való búcsú után a játékosok nem voltak a legjobb hangulatban, emiatt gondoltam, és szinte biztos voltam abban, hogy nem lesz egy könnyű meccs a Debrecen elleni – közölte Vidumanszky László. – Harcolt, küzdött a DVSE, kihasználták a mérkőzés közben adódó hibáinkat. Úgy látom, láttam az elmúlt napok munkája során, hogy most már jobb állapotban vagyunk. A sportban általánosan igaz, hogy nincs megállás, nincs idő azon keseregni, hogy nem sikerült a Brescia elleni csatánk az Európa Kupában, és befejeztük a sorozatot, és azon sem lehet napokat elmélkedni, hogy milyen volt a múltkori bajnokink. Motiváció mindig van, ebben a pillanatban az, hogy az idén még hátralévő OB I-es találkozóinkat nyerjük meg, és adjuk a legjobb formánkat a Magyar Kupában. Vissza kell találnunk a helyes útra, vissza kell szereznünk a győztes hangulatot, fel kell pörögnünk, amire nagyon jók az olyan mérkőzések, mint a Tatabánya elleni összecsapás. Az évnek még nincs vége, odébb van a pihenő, koncentrálni kell… Vannak innen-onnan ilyen-olyan hangok a csapattal kapcsolatban, nekünk az a feladatunk, hogy bizonyítsunk a vízben magunknak, és a külvilágnak is.

A jó játékot is

Ezen szerdai összecsapást igazából az MVLC teheti nehézzé saját magának, és nem csak amiatt, mert az 1. fordulóban, szeptember 4-én 17-4-re nyert az egykori bányászvárosban.

– Minden bajnoki pont fontos, és mindenki igyekszik a lehető legjobban felkészülni az ellenfelére, biztos, hogy ez teszi, tette a Tatabánya is – nyilatkozta Vidumanszky László. – Más állapotban vagyunk, mint voltunk szeptemberben, és azt gondolom, hogy amennyiben fejben végig ott leszünk a meccsen, figyelni fog végig mindenki, akkor nem szabad, hogy gondot jelentsen a győzelem megszerzése. A játékosok visszaszerezhetik az önbizalmukat, a büszkeségüket is… A Tatabányának igazából más mérkőzéseken van a fókusz, mert el szeretne kerülni az utolsó helyről, pontokat akar gyűjteni, megnézték biztos a meccseinket, hogy hol találhatnak fogást rajtunk. Mi is készültünk, és nem lenne baj, ha az eredmény jó játékkal is párosulna.

A tíz nappal ezelőtti tétmérkőzésen a miskolciak olasz légiósa, Edoardo Manzi, és a megműtött Lőrincz Bálint sem tudott a szakmai stáb rendelkezésére állni.

– Manzinak fájt a válla, várjuk az orvosi véleményt, Edoardo azt mondja, az előző héthez képest jobban van, de nem szükséges erőltetni a játékát. Lőrincz bizonyos dolgokat már végez, de játékra még nincs kész, maximum egy kis időt kaphat a december 7-i Magyar Kupa elődöntőn. – tette hozzá Vidumanszky László.

OB I, az A-csoport állása

1. FTC Telekom Waterpolo 7 7 – – 125-63 21

2. Szolnoki Dózsa 7 6 – 1 80-69 18

3. PannErgy-Miskolci VLC 7 5 – 2 94-65 15

4. UVSE Hunguest Hotels 7 3 1 3 75-74 10

5. PVSK-Mecsek Füszért 7 3 1 3 58-66 10

6. Szegedi FVCS 7 2 – 5 61-91 6

7. Debreceni VSE 7 1 – 6 59-84 3

8. Tatabánya 7 – – 7 47-87 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!