Jegesmedvék

2019.11.28. 15:00

Lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni

A Tipsport Liga 25. fordulójának szerda esti meccsét elveszítették a Jegesmedvék.

Kolodzey Tamás

Elhasaltak a Macik Fotó

Forrás: ÉM-archívum

A trencsényi fellépést a miskolciak közül betegség, sérülés és műtét miatt Beach, Beauvillier, Dudás, Gőz, Magosi és Ritó (plusz a hónapok óta maródi Tousignant) hagyta ki a presztízs csatát.

Alderson kezdte

A jól megszokott koreográfia szerint alakult a találkozó első tíz perce: mindkét alakulat igyekezett tiszteletet kivívni önmagának. Az is érezhető volt, hogy egyik fél sem akarta „bekapni” az első gólt, amely lélektani hátránnyal jár. Pont 10.00-ra ért az óra, amikor a hazaiak első sora összehozta a vezetést: Alderson pár méterről talált be (1–0). A 16. percben Lapsansky buktatott, így a DVTK egyenlítési esélyhez jutott, de nem élt vele. A 18. percben Alderson akasztásért került a büntetőpadra, társai azonban ezt a mínuszt is kivédekezték.

A második harmad 25. percében St. Pierre gáncsolt, így a öt a négy ellen folyt a játék. Jól zónáztak a borsodiak, akik átvészelték a kritikus pillanatokat, ezzel pedig a meccsben maradtak. Erőteljes, fizikai jelleget öltő küzdelmet adtak elő a felek, közben akinek volt lehetősége, bátran lőtt, a réseket azonban nem tudták kiszúrni. A második diósgyőri emberhátrány Láda B. mozdulata miatt a 30. percben jött, de a sorozatban negyedik fórból sem született gól. Három perccel később Kajinek került kényszerpihenőre, a kép azonban nem változott: az adogatásból nem „sült” ki semmi. A 36. percben Sládok is fegyelmezetlenkedett, a góllövés azonban Vasék gyengéjének bizonyult, így a két szakasz után maradt a minimális északi vezetés.

Bezuch eldöntötte

A döntés a záró felvonásra maradt és még mindkét esély benne volt a kalapban. A tartalékos Jegesmacik mindent beleadtak, mozgósították tartalékaikat, a holtponton azonban nem tudtak átlendülni. A 46. percben Mikyskának és St. Pierre-nek akadt nézeteltérése, a bírák pedig salamoni döntéssel egyaránt 120 másodperces „jutalomban” részesítették őket. A 49. percben megint a szlovákok első sora vágta ki a rezet, csak az első találathoz képest más munka megosztásban: ezúttal Bezuch zúzta be a játékszert és a csatársor másik két tagja volt az asszisztens (2–0). A hajrában szinte mindent megtörtént, aminek ebben a helyzetben és eredménynél meg kell történnie, Galaniszéknak azonban nem sikerült bevenniük a ketrecet, nullra kaptak ki és ilyen is ritkán fordul elő velük.

Jegyzőkönyv: HK Dukla Trencin – DVTK Jegesmedvék 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Trencsény, 2230 néző. V.: Tvrdon, Goga (Kacej, Synek).

HK Dukla Trencin: Valent – McCormack, Starosta, Alderson 1 (1), Mikyska (2), Bezuch 1 (1) – Bokros, Stach, Bartovic, Sádecky, Hecl – Sládok, Kajinek, Sojcik, Balán, Lapsansky – Kovácik, Stacha, Chromiak, Ferenyi, Valach – Tomek (kapus). Vezetőedző: Jan Pardavy.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Láda B., Vandane, Harrison, Vas, Részegh – Ross, Vojtkó, Kiss P., St. Pierre, D. Rodman – Szirányi, Kiss D., Lövei, Galanisz, Miskolczi – Farkas M. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Jan Pardavy: – Rászolgáltunk a győzelemre. Annak külön örülök, hogy a hálónk érintetlen maradt.

Marcel Rodman: – Nagyon sok hiányzónk volt, de felvettük a ritmust. Védekezésben sok kontrát engedtünk, támadásainknál pedig rendre elakadtak az utolsó passzok.


Magyar Kupa

A Magyar Jégkorong Szövetség döntése alapján Miskolcon lesz Magyar Kupa januári négyes döntője. Az esemény névadó szponzora az Expert-Borsod Agroker.

Január 18., elődöntő

Hydro Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék

MAC Újbuda/DEAC – FTC-Telekom/UTE

Január 19., helyosztók

A 3. helyért: az elődöntő vesztesei

Az 1. helyért: az elődöntő nyertesek

(Az időpontokat később határozzák meg.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!