Aluinvent-DVTK

2019.11.23. 09:00

Kosárlabda rangadó: dobogósok csatája

A Diósgyőr szombaton a Csatát fogadja bajnoki meccsen, a miskolci városi sportcsarnokban.

Berecz Csaba

Medgyessy (a labdával) újra pályára léphet

Forrás: ÉM

Fotó:

A női kosárlabda NB I. 8. fordulójában szombaton 17.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – NKE-FCSM Csata meccset rendeznek. Ez az összecsapás a forduló rangadójának számít, ugyanis két dobogós csapat csap össze: a harmadik fogadja a másodikat.

Csata ellni csata

Lehet, hogy sokak számára meglepő, hogy a fővárosi csapat, történelmének második élvonalbeli évadjában ilyen jól szerepel, de tavaly újoncként sem vallottak szégyent, az alapszakaszban ötven százalékos mérleggel zártak, részben annak köszönhetően, hogy egy évvel ezelőtt Miskolcon, a DVTK ellen is nyerni tudtak (64-67). Aztán a diósgyőriek a folytatásban, az alapszakasz visszavágóján Budapesten nyerni tudtak, és a rájátszásban, a negyeddöntőben, két meccsen egyaránt jobbnak bizonyultak a Csatánál (a fővárosiak a rájátszásban végül meccset sem nyerve a 8. helyet szerezték meg). Viszont az idei bajnokságban az NKE-FCSM Csata gárdája a hét meccséből csak egyet veszített el, a listavezető, száz százalékos Sopron tudott nyerni az otthonukban (ahol a BEAC és a Vasas elvérzett). Érdekesség, hogy a Tursics Krisztián edző irányította budapesti csapat ebben az évadban idegenben még veretlen, a TF, a PINKK, a PEAC és a ZTE vendégeként is győzni tudtak, és ez utóbbi két siker nagyon is figyelmeztető a DVTK számára.

– A tavalyi évadban a Sopron mellett a Csata volt az a csapat, amelyik meccset tudott nyerni Miskolcon. Ugyanis már az előző szezonban is jó csapatuk volt, de az idei még attól is jobb – mondta Cziczás László, Az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Horváth Bernadett és Lelik Réka, a két saját nevelésű játékosuk nagyon jó formában van, hozzájuk szerződtettek erre az évadra három felső kategóriás légióst. És nem mellékesen nagyon szépen megtalálták a játékrendszerüket, ami ellen – a Sopront leszámítva, – a többi ellenfelük nem tudott mihez kezdeni. Persze a teljességhez, az eddigi jó szereplésükhöz az is hozzátartozik, hogy a Sopron kivételével, nagy csapatok ellen még nem játszottak. De, ahogy számunkra, úgy nekik is fontos ez a meccs, hiszen mi szeretnénk a bajnoki tabellán előrébb lépni, helyet cserélni velük, ők pedig minden bizonnyal szeretnék megtartani a jelenlegi szép pozíciójukat.

Irányítóban

A két csapat egyaránt két és fél hete játszott legutóbb tétmérkőzést, ugyanis a válogatottak Eb-selejtezője miatt szünet volt a bajnokságban. A DVTK nem csak vezetőedzőjét nélkülözte másfél héten át, ugyanis Cziczás László a magyar válogatott mellett edzőként volt jelen, hanem játékosakat is, mert Kiss A., Zele és Pusztai is ott volt a nemzeti csapatnál. Rajtuk kívül Skoric pedig a szerb válogatottnál járt.

– Nagyon várjuk a mostani meccset, óriási boldogságban voltam még a hét elején, mert úgy nézett ki, hogy végre, valahára teljes csapattal fogunk tudni kiállni, de aztán kiderült, hogy Skoricnak a dereka megfázott a válogatottnál, és nem mellékesen a térde sincs rendben – mondta Cziczás László, majd arra a kérdésre, hogy mi a helyzet Medgyessyvel, a keret első számú irányítójával, aki a legutóbbi meccseken hiányzott, ezt válaszolta a szakvezető: – Ennek kapcsán mindenképpen meg kell jegyezzem, hogy Medgyessy kiesése idején Szűcs R. irányító poszton nagyon jól teljesített, óriási fejlődésről tett tanúbizonyságot. Sajnos, mivel egyedül volt bevehető ezen a poszton, Medgyessy hiányát megérezte a csapat, de szerencsére azóta a lába rendbe jött, így irányítók terén most jól állunk. A bajnoki szünetben a légiósok is kaptak több nap pihenőt, és biztos vagyok benne, hogy ez jól jött nekik, különösen Walker-Kimbroughnak, aki két éve megállás nélkül kosarazik. Amíg távol voltam a csapattól, tanult kollégám, Völgyi Péter irányításával készültek a játékosok a sportcsarnokban. De sajnos, itt ezen a héten keveset lehettünk, egy többnapos rendezvény miatt, viszont pénteken sikerült a létesítményben tréningezni. És, hogy mire készülünk a Csata ellen? Az biztos, hogy úgy megyünk neki a meccsnek, hogy mindenképpen be kell gyűjtenünk a győzelmet.

Skoric és az Eb-meccsek

Maja Skoric a szerb válogatottnál járt a bajnoki szünetben, és Európa-bajnoki meccseken lépett pályára. Előbb Belgrádban 59-56-ra győzték le a törököket, ezen a meccsen 3:23 percet játszott és nem szerzett pontot a diósgyőri kosaras. A második meccsen, Albánia vendégeként viszont igen, kezdőként pályára lépve, összesen 19:38 percet játszott, és 12 egységgel vette ki a részét a 139-34-es sikerből.

A női kosárlabda NB I. állása

1. Sopron Basket 7 7 – 561-387 14

2. NKE-FCSM Csata 7 6 1 590-527 13

3. Aluinvent-DVTK 7 5 2 570-469 12

4. Uni Győr Mély-Út 7 5 2 571-480 12

5. AKSC Szekszárd 7 5 2 539-468 12

6. VBW CEKK Cegléd 7 4 3 501-522 11

7. TFSE-MTK 7 3 4 556-570 10

8. PEAC-Pécs 7 2 5 520-531 9

9. Vasas Akadémia 7 2 5 519-564 9

10. Zalaegerszegi TE NKK 7 2 5 502-564 9

11. ELTE BEAC Újbuda 7 1 6 430-576 8

12. PINKK-Pécsi 424 7 – 7 430-631 7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!