Kegyelemdöfés?

2019.11.28. 10:00

Kizárták az Ózd futballcsapatát

Az ózdi futballcsapat hónapok óta tartó hányattatása elképzelhető, hogy a végéhez közeledik, hiszen az MLSZ fegyelmi bizottsága súlyos döntést hozott a fekete-fehérekkel szemben.

Marosréti Ervin

Forrás: Ózdi Kohász SC szurkolói Facebook-oldala

Az indoklás szerint az Ózdi Kohász Sport Club NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnokságban, és a kötelezően szerepeltetett utánpótlás korosztályú sorozatokban résztvevő kizárta. A sportszervezet ugyanis a nevezési és részvételi feltételeként előírt köztartozás-mentességét, a hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával nem tudta igazolni. Emellett a Bozsik programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének huzamosabb ideig sem tett eleget.

Az MLSZ kommunikációs osztályáról megtudtuk: a döntés nem jogerős, az Ózdi Kohász SC élhet a fellebbezés lehetőségével. Ugyanakkor a fellebbezés nem halaszó hatályú, tehát a végleges határozat eredményétől függetlenül a csapat, ha tudna, sem léphetne pályára. Ez azt jelenti, hogy a vasárnapra kiírt Hatvan elleni bajnokit, valamint a jövő szerdán esedékes Kaposvárral szembeni Magyar Kupa mérkőzést sem játszhatja le az Ózdi KSC. Ha a fellebbezésnek mégis helyt adna a grémium, akkor később döntenek arról, hogy ezeken a találkozókat mikor pótolják be. Bár erre vajmi kevés az esély, viszont ha a klubvezetés fellebbezését elutasítják, akkor a kizárás véglegessé válik.

Ekkor a forgatókönyv: a versenybizottság az Ózd lejátszott mérkőzéseinek eredményét törli, így ellenfeleinek mutatói is megváltoznak. A játékosok egyéni teljesítményeire vonatkozó adatok viszont érvényben maradnak: gólok számát, a sárga-, és a piros lapokat nem törlik.

Borítókép: az Ózdi Kohász SC szurkolói Facebook-oldalának borítóképe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!