Mezőkövesd Zsóry FC

2019.11.23. 19:10

Győzelmével élre ugrott a Mezőkövesd

A labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján a Mezőkövesd kétgólos győzelmet aratott újonc vendége, a Kaposvár felett.

A mezőkövesdi Cseri Tamás (elöl, k) kapura lő

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A sikerükkel élre ugró hazaiak hat kör óta veretlenek az élvonalban, míg a Rákóczi sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

Az első félidőben a Mezőkövesd irányította a játékot, de a Kaposvár sem adta fel a támadások lehetőségét. Mindkét félnek voltak ígéretes akciói, azonban sok hibával játszottak a csapatok, emiatt komoly helyzet nemigen alakult ki, viszont a szünet előtt büntetőhöz jutott a hazai gárda, amely kihasználta a kínálkozó alkalmat. Az újonc ugyan ezt követően azonnal egyenlíthetett volna, de Szappanos bravúrral mentett.

A folytatásban egy szöglet után megduplázta előnyét a Mezőkövesd, amely biztos vezetése tudatában is jobban, szervezettebben és hatékonyabban futballozott, így a vendégeknek jószerivel esélyük sem volt még a szépítésre sem. A borsodiak megérdemelten tartották otthon a három pontot, egyúttal átvették a vezetést a tabellán a Fehérvártól.

Mezőkövesd Zsóry FC–Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 1452 néző, v.: Solymosi

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Vadnai, Katanec, Pillár, Silye – Karnickij, Berecz – Cseri, Pekár (Sajbán, 85.), Vajda S. (Nagy D., 61.) – Zivzivadze (Takács T., 89.)

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Úr, Vachtler, Nagy T. – Jakimiv (Hadaró, 54.)- Nagy R., Szakály (Markovic, 66.), Beliczky – Poplatnik (Borbély, 72.), Ádám

Gólszerzők: Cseri (45., 11-esből), Berecz (47.)

Sárga lap: Nagy D. (85.), illetve Poplatnik (43.), Nagy T. (56.), Szakály (64.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!