öttusa

2019.11.22. 13:30

Guzi Blanka nélkül zajlik az U24-es Eb

Nyolc magyar indul az U24-es öttusa Európa-bajnokságon, Lengyelországban.

Budapest, 2019. szeptember 2. Guzi Blanka a budapesti öttusa világbajnokság nõi váltóversenyének lovaglás számában a Kincsem Parkban 2019. szeptember 2-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Nyolc magyar versenyző vesz részt a 24 éven aluli öttusázók lengyelországi Európa-bajnokságán, Drzonkówban. A férfiak mezőnyben Regős Gergely, Bereczki Richárd, Szabó Illés, Bernáth Bálint és Pataki Gergő, a nőkében Barta Luca, Erdős Rita és Kállai-Simóka Nóra indul a péntektől vasárnapig tartó versenyen.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a fiatalabbaknak az Eb jó tapasztalatszerzési lehetőség, az idősebbek – a már nem első éves felnőtt Regős és Bereczki – számára pedig egy kis plusz, hogy a saját korosztályukban versenyezhetnek, ami önbizalomnövelő is lehet. Kállai Ákos, a nők szakvezetője emlékeztetett rá, hogy az öttusázók a felkészülés érdemi részét novemberben kezdik el, előtte a pihenőt követő ráhangolódás zajlik, így az Eb-re teljes munkából utazik el a csapat.

Bár életkora alapján az utazó keret tagja lehetne a miskolci Swimming Penthatlon Club versenyzője, Guzi Blanka, ő azonban azért nem indul ezen a versenyen, mert nemrégen ért haza Kínából, a katonai világjátékokról, és most a felnőtt kerettel készül Tatán, a 2020-as világversenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában