Jegesmedvék

2019.11.25. 14:30

Galanisznak ment a legjobban

Sorozatban harmadik sikerét aratta a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Négy alkalommal örülhettek a népkertiek

Fotó: Bujdos Tibor

A Tipsport Liga 24. fordulója keretében vasárnap a HC Nové Zámky együttese látogatott Miskolcra. A hazaiaknál ezúttal is hiányzott a sérült Gőz, Magosi és Ritó.

St. Pierre kezdte

Az 1. percben Drtina a saját kapuja előtt, három miskolci között hozta ki a korongot, ilyen húzásért pedig aligha kap majd dicséretet. Gyorsan emberelőnybe kerültek a Macik: Ross távoli lövésébe a kapu előtt álló St. Pierre beleszúrt és jól tette (1–0). Nem sokkal később Ross balról zúdított egy nagyot, Pavlas azonban résen volt. Második kétpercesét is összeszedte az Érsekújvár, Részegh szólója közben viszont elvétette a korongot, ezért nem tudta irányítani.

Többen lyukat ütöttek, de sok téves passzt is láttunk. Pavlas saját maga előtt teremtett ziccert a DVTK-nak, mert eltévesztette a házszámot. A piros-fehérek bátran letámadtak, nem engedték kibontakozni ellenfelüket és gólhelyzetük is több volt. A szlovákok még buli közben is ki tudták magukat állíttatni, de hátrányukat ismét kibekkelték. Az első szünet előtt birkózásba mentek át a játékosok, így nagy izgalom nem volt, bár Beach kisbüntetése miatt társai kicsit kapaszkodtak.

Három után szépítettek

A 22. percben Stupka és Urban kevert, az egyszerre pattogó és guruló játékszert utóbbi nem érzékelte, így a levegőt is ,,megütötte„. Közvetlenül utána Galanisz jobbról húzott a ketrec elé, átadást színlelt, korongja végül egy védőről került Pavlas mögé (2–0). Ross akasztásért lement, négyen maradtak két percre a diósgyőriek, akik nem ijedtek meg, tartották az egyensúlyt. A 27. percben Miskolczi egy kanalazásra volt a lámpagyújtástól. A HC ismét nagyot dobott: egy hazai akciót két kiállítással zárt, így csak hárman maradtak öt ellen. A DVTK jótékonykodott, játékosai elszórakozták a dupla fórt. Következett Fereta büntetése, Vast akadályozta, ebből pedig D. Rodman közép távolról, Pavlas segítségével összehozta a harmadikat (3–0). Pár bombát eleresztettek a vendégek is, akik Adorjánt tesztelték. A 35. percben Dudás merészkedett előre, pillanatok alatt kétszer próbálkozott, a minőséggel sem volt baj, csak a lehetetlen szöggel. Vojtkó kapott egy nagyot, majd Beauvillier százhúszas szünete miatt a forgalom a DVTK kapuja elé helyeződött, Stupka nagy tenyeressel pedig összehozta a Nové Zámky első gólját (3–1). Magas bothasználat közben Dudás megsérült, kiszaladt az orvosiba, az idő meg gyorsan eltelt.

Vita nélkül

Az utolsó húszat Galanisz 8 méteres, jobb felső sarokba landolt bombagólja vezette be (4–1) és eltűntek a kérdőjelek. ha egyáltalán voltak. Lövei kiállítását kisakkozták a Mackók, közben és utána minden pozícióból tüzeltek a szomszédok, akik beszorították Vasékat, de a szépítés nem jött össze nekik. Adorján annyit dolgozott, mint egy diák a tornaórán, hol ide, hol oda repkedett és minden korongot megfogott. Kiss P. 5 másodperc alatt kétszer megsózta a korongot, Lövei is csipkedte magát, mert a gyerekek is sok jégidőt kaptak. Az 54. percben Vas mértani pontossággal találta telibe a keresztvasat, aztán négyen négy ellen nagyobb terület jutott a feleknek. Aztán 47 másodpercre háromra rogytak a piros-fehérek, majd 34-re is, de gólszag nem volt, vastaps azonban igen.

DVTK Jegesmedvék – HC Nové Zámky 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

Miskolc, 980 néző. V.: Snásel, Orolin (Ordzovensky, Smrek).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Vandane, Beauvillier, Vas, Részegh – Ross (3), Dudás, Beach (1), St. Pierre 1 (1), D. Rodman 1 – Szirányi, Vojtkó, Harrison, Galanisz 2, Miskolczi (1) – Kiss D., Farkas M., Lövei, Kiss P. – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HC Nové Zámky: Pavlas – Ordzovensky, Hatala (1), Stupka 1, Hruska, Pospisil (1) – Mikus, Pavuk, Mucka, Fábry, Bajtek – Smach, Drtina, Jurik, Urban, Rogon – Fereta, Andrisik, Giertl, Mikula – Kristin (kapus). Vezetőedző: Miroslav Mostnár.

Kiállítások: 14, ill. 16 perc.

Marcel Rodman: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első gól fontos volt, aztán túlkombináltuk a játékunkat. A harmadik találatig olykor azt hittük, hogy már a kezünkben van a győzelem és fegyelmezetlenek voltunk. Beach-et és Beauvillier-t sérülés miatt elveszítettük, majd az elkövetkezendő két napban derül ki, hogy mennyi időre. Adorján remekül védett, így hoztuk a kötelezőt.

Miroslav Mostnár: – Gratulálok az ellenfelünknek, a DVTK jól játszott. Mi nem úgy hokiztunk, ahogyan kellett volna, a lövések minőségével akadt bajunk, ezért buktunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában