DVTK vs. Kisvárda

2019.11.02. 10:01

Diósgyőri VTK: folytatódik-e a jóság?

Szabolcsi együttest fogad szombaton a diósgyőri labdarúgócsapat, élvonalbeli bajnokin.

Berecz Csaba

Ivanovski (piros-fehérben) sérülése ellenére lehet, hogy játéklehetőséget kap

Fotó:

A labdarúgó NB I. 11. fordulójában, szombaton 17.00-tól Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good mérkőzést rendeznek a Diósgyőri Stadionban. A hazai együttes jó előjelekkel várja az összecsapást, a legutóbbi fordulóban, a Paks ellen idegenben nyertek 2–1-re, hétfőn a diósgyőri ultrák bejelentették, hogy véget vetnek a két hónapja meghirdetett bojkottjuknak, és visszatérnek a lelátóra, szerdán a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutott be a DVTK az NB III.-as FC Dabas 3–0-s idegenbeli legyőzésével. A jó eredmények és a bojkott lezárása után elkezdték vásárolni a drukkerek a jegyeket a Kisvárda elleni találkozóra, és biztos, hogy többen lesznek kint a mostani a bajnokin, mint amennyi a tavalyi átlagnézőszám volt, és legalább kétszer annyian foglalnak helyet a lelátón, mint amennyien a legutóbbi, Puskás elleni hazai mérkőzésen jelen voltak.

A negyedik a tizenkettedik

– Amikor munkába álltam a DVTK-nál, négy igazolást vetítettem előre, ebből három rövid időn belül realizálódott, Rui Pedro, Ivanovski és Iszlai megszerzésével, a negyedik pedig a Kisvárda ellen segítheti a csapatot a szurkolótábor személyében, akik 12. játékosként lehetnek velünk. A diósgyőri labdarúgás egyik legfontosabb alkotóelemével, a drukkerekkel erősödhetünk. És nemcsak én örülök ennek, hanem az egész stáb, a játékosok és mindenki, aki a klubnál dolgozik, hiszen ha a drukkerek a csapat mögé állnak, akkor forró hangulat várható – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője, aki arra a felvetésre, hogy diósgyőri edzői munkálkodását tekintve ötven százalékra húzták fel a csapat eredményességét azzal, hogy nyertek Pakson, a kupában pedig száz százaléknál tartanak, így reagált: – Jót tett a csapatnak, hogy nyertünk az előző bajnoki mérkőzésen, és hogy hét közben a kupában is magabiztos győzelemmel léptünk tovább. Két hete már a Debreceni VSC vendégeként is rendben volt a csapat játéka, a cél az volt, hogy ezt vigyük tovább a Paks és a Dabas ellen úgy, hogy ez eredményességgel is párosuljon.

Felvetettük a szakvezetőnek, hogy a Dabas ellen sok olyan játékosnak adott bizalmat, akik eddig kevesebbet játszottak, és arra voltunk kíváncsiak, hogy látott-e szerdán olyan teljesítményt, amivel valaki a bajnokikon szerepeltetett 11-12 fős ,,alapcsapatba” bejátszotta magát.

– Úgy látom, hogy minden játékosunk becsületesen és jól dolgozik, ezért adtam meg a lehetőséget, az esélyt több labdarúgónak, és nem is kellett csalódnom, azt a magas szintű munkát kaptam vissza a kupamérkőzésen, amit az edzéseken is láttam. Több nagyon jó egyéni teljesítmény is volt szerdán, aminek én kimondottan örülök, mert nagyon el kellett gondolkodnom a Kisvárda elleni kezdőcsapat összeállításán – mondta Feczkó Tamás, aki arra a kérdésre, hogy a szerdai teljesítményével hány játékos verekedte be magát a bajnoki kezdőjébe, így felelt: – Nemcsak Dabason, hanem Pakson is sok jó egyéni teljesítmény volt.

Agresszív

A Kisvárda jobban kezdte a bajnokságot, mint a DVTK, és ennek köszönhetően jobban is állnak, 3 ponttal gyűjtöttek többet a diósgyőrieknél. Azt kérdeztük Feczkó Tamástól, hogy mi kellene ahhoz, hogy szombaton estére pontszámban azonosan álljon a két gárda.

– A Kisvárda nagyon agresszív felfogásban játszó, a párharcokat kereső csapat, akiknek remek játékosaik vannak a támadósorban, nem véletlenül állnak az ötödik helyen a bajnokságban – válaszolta a DVTK szakvezetője. – Vannak kétségeim afelől, hogy ez látványos meccs lesz-e, úgy gondolom, hogy a küzdelem dominál majd, és mindkét oldalon kevés lehetőség lesz a kapuk előtt. Természetesen győzni akarunk, és akkor tudjuk megnyerni ezt a meccset, ha kevés helyzetünkkel jól sáfárkodunk.

A DVTK keretéből Makrai és Adukor sérülés miatt nem bevethető, de a Paks elleni meccsen orrcsonttörést szenvedett Ivanovski játékéra sor kerülhet, már csak azért is, mert Feczkó Tamás szavai szerint a légiós olyan típusú labdarúgó, aki törött lábbal is játszani akarna.


NB I., 11. forduló

A program, szombat,

  • 14.30: Puskás AFC–Budapest Honvéd FC,
  • 17.00: Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good,
  • 17.00: Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC,
  • 17.00: Kaposvári RFC–Újpest FC,
  • 17.00: Zalaegerszegi TE FC–MOL Fehérvár FC,
  • 17.00: Debreceni VSC–Paksi FC.

  • Várható kezdő

    A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rudi Pedro, Hasani – Ivanovski vagy Prosser.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!