Kerékpár

2019.11.05. 11:00

Bemutatkozik a cyclocross Tiszaújvárosban

Körpályát építettek, 2900 méteres távon lehet majd versenyezni.

Nagy várakozás előzi meg a műfaj helyi debütálását

Forrás: ÉM

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub november 10-én, vasárnap rendezi a Civis-Clean Cyclocross versenyt. A sportág helyi debütálását jelentő, amatőröknek és profiknak egyaránt kiváló lehetőséget kínáló akkreditált viadalt a Magyar Kerékpáros Szövetség előírásai szerint hívják életre.

Több évtizedes

A Lehmann Tibor vezette rendezők célja, hogy a több évtizedes versenyrendezési tapasztalatok felhasználásával meghonosítsák a sportágat Tiszaújvárosban. A Tiszaújváros központjától mindössze 1 km-re található Tisza-szigeten ligetes, erdei területen kialakítandó körpálya 2900 méter hosszú, melyen minimális a szintkülönbség. Az aszfaltozott szakasz hossza körönként 300 méter. A rendezők szeretettel várnak minden profi, amatőr, és a sportágat csak kipróbálni kívánó sportembert, akiket 23 kategóriába sorolnak. A pálya teljesíthető kezdők részére is, akik a megfelelő futamokban kerékpár megkötés nélkül indulhatnak. Az első rajt 10 órakor lesz. Előnevezésre november 7-ig van lehetőség, de lesz helyszíni nevezés is, melyet minden futam előtt 60 perccel zárnak le. Az autóval érkezők számára jó hír, hogy közvetlenül a pálya mellett kétszáz gépjármű parkolására van lehetőség, de mindössze kétszáz méterre száz hely található. Az öltözőket fűtött rendezvénysátrakban biztosítják. A versenyközpontban étterem és büfé is rendelkezésre áll, csakúgy, mint a kerékpármosó. A résztvevők meleg teát és zsíros kenyeret kapnak a verseny végén.

A cyclocrossról

A cyclocross ha egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor terepbringázás egy spéci országútival. A versenyek a késő ősztől a tél végéig tartó időszakra korlátozódnak, így jellemzően saras, havas körülmények között rendezik a futamokat. Sok helyen alkalmaznak a különböző épített akadályokon, lépcsőkön kívül homokos részeket is a pályán, ami tovább nehezíti a tekerést.

További részletek, információ: www.tiszatriatlon.hu; telefon: 30/645-2745, e-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában