focitragédia

2019.11.27. 08:00

Az ózdi labdarúgás koromfekete napja

Tizenhat éves gyerekek szerepeltek az Ózdi Kohász SC csapatában Tállyán, ahol majd harminc gólt kaptak.

Marosréti Ervin

Vasárnap délután óta „első számú” futballhír, hogy az Ózdi Kohász SC gárdája 29–0-s, megsemmisítő vereséget szenvedett az NB III-as labdarúgó bajnokság keretében, Tállyán. Komikus, vagy tragikomikus? Ki, hogy fogja fel. Az ózdiak – különösen a szurkolók – a 110 éves helyi labdarúgás fekete napjaként emlegetik azóta is ezt a találkozót. Nem véletlen. Mint ismert, az Ózdi KSC-t ősszel folyamatosan pontlevonásokkal sújtották, mert az utánpótlás csapatait nem tudta versenyeztetni. Az ózdi stadion alkalmatlan az NB III-as mérkőzések lebonyolítására, ráadásul most már nyilvános, hogy a játékosok hónapok óta nem kapták meg azt a juttatásukat, amiben a klubvezetés megállapodott velük.

Tokár Béla Fotó: ÉM

Így történhetett meg az a csúfság, hogy a felnőtt csapatot 16 éves gyerekekből állították ki, aminek ez lett az eredménye. 29-0. Tokár Béla, korábbi legendás diósgyőri és ózdi játékost is megrázták az események. Az Ózdi FC-t többször is irányító szakember őszintén beszélt a tállyai eseményekről.

Végig szenvedte

– Nem csak hallottam az eredményt, hanem láttam is az egészet. Ott voltam Tállyán – szögezte le előre Tokár Béla. – Az ózdi labdarúgás megszégyenítése volt az egész. Azokat a gyerekeket küldték pályára, akik három éve az én U13-as csapatomban szerepeltek. A szememben ők hősök, mert mások helyett vitték el a balhét. Ráadásul 23-0-nál a kapust kihozták jobbhátvédnek, a védőt meg beállították a háló elé, de újabb gólokat kapott a csapat. Ez akár még nagyobb különbségű hazai győzelem lehetett volna, mert a majd harminc gól mellett a Tállya még számos helyzetet elkönnyelműsködött. Nagyon szomorú vagyok, mert az ózdi futball nem ezt érdemli.

Kiütötték a focit

Tokár Béla szerint a klubvezetésnek és a játékosoknak is megvan a felelősségük. Utóbbiakat azért hozta szóba, mert szerinte léteznie kellene betyárbecsületnek is. Még akkor is végig kellett volna játszani az őszt, ha az anyagiak nem úgy folynak be, mint korábban.

– Ebben a helyzetben mindenki saras, de nem lett volna szabad hagyni, hogy az ózdi foci idáig jusson – folytatta Tokár Béla. – Azt hallottam, hogy nem edzenek, ezt még el is lehetne fogadni, de hogy nem állnak ki annak a klubnak a színeibe, ahol szerepelnek? Ezt már nem. Úgy gondolom, hogy ez a helyzet hosszú évekre visszaveti az ózdi focit. Óriási pofon a mostani. Az ózdi játékosok ugyanis nincsenek a városban, máshol játszanak, ezért a húsz évvel ezelőtti helyzethez képest még nehezebb lesz újrakezdeni. A jelenlegi vezetés teljes mértékben hiteltelen, sajnálom, hogy a sportág alakulásának 110 éves jubileumán ezt kellett megélnünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában